la final de la lliga endesa

El Barça es veu capaç de tornar el cop al Madrid a la seva pista

Els blaugranes es plantegen fer un pas endavant en defensa en el tercer partit (22.00, TVE-1)

Navarro intenta culminar un contraatac, envoltat de contraris, en el segon partit del Palau.

Navarro intenta culminar un contraatac, envoltat de contraris, en el segon partit del Palau. / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
BARCELONA

Recuperar el factor pista s'ha convertit en l'objectiu del Barça Regal a la final contra el Madrid, que avui es reprendrà al Palacio de Deportes de la Comunidad (22.00, TVE-1) amb la sèrie empatada a un. El Barça confia en les seves forces i espera tornar el cop aquesta nit en el tercer partit, que tots els protagonistes consideren decisiu. «Serà com una final. Som conscients que és molt important que ens posem 2-1», explica el base madridista Sergio Llull. «Les sensacions són bones i segur que tindrem les nostres opcions», diu Rabaseda.

EL REPTE Rebaixar l'encert en el tir del Madrid 

L'eficàcia ofensiva del Madrid en els dos partits del Palau ha estat molt per sobre del normal. Per això, un dels principals reptes del Barça és fer un pas endavant en defensa que rebaixi els percentatges blancs, sobretot des de la línia de triple. «Necessitem més defensa i més rebots», resumeix Pete Mickeal. «S'ha de reconèixer que estan tirant amb un encert descomunal», afegeix Marcelinho Huertas, que apunta a algunes situacions defensives concretes com els bloquejos indirectes per al tir dels exteriors: «ens estan fent molt de mal». En qualsevol cas, el Madrid va anotar un 53% de triples en el primer partit (8 de 15) i del 65% (11 de 17) en el segon, quan la seva mitjana aquesta temporada és del 40%. Els números de Sergio Rodríguez, especialment, són descomunals. Acumula 18 de 23 triples en tot elplay-off, un 78% d'encert, quan en la temporada a penes superava el 30 %. En el segon partit, els suplents madridistes van anotar fins i tot més punts que els titulars: entre Carroll, Reyes, Rodríguez, Pocius i Mirotic van sumar 42 punts per 33 punts del quintet titular.

LA PREOCUPACIÓ Pendents de l'estat de Navarro i Ndong

Amb dues plantilles equilibrades i infinits recursos a la banqueta, els problemes físics de Juan Carlos Navarro i Boni Ndong estan frenant excessivament el Barça Regal. En el primer partit, Navarro va poder jugar 25 minuts (21 punts) i 20 en el segon (11 punts), encara que es continua ressentint de la fasciïtis plantar, que obliga el tècnic blaugrana Xavi Pascual a dosificar-lo. En el cas del pivot senegalès la situació és fins i tot més preocupant que en la de l'escorta. Ndong es ressent del genoll (pateix una condropatia rotuliana) i ahir, a l'entrenament que va fer el Barça abans de viatjar a Madrid, va persistir el dolor que va limitar la seva presència a 10 minuts en el segon partit, encara que el bon paper de Lorbek i Vázquez va minimitzar la seva escassa aportació . «No sé si estan gaire disminuïts o no. Navarro en va fer 21 el primer dia i Ndong està fent una bona sèrie. Si tenen problemes, els obvien», assegura Sergio Llull, que considera que el factor pista pot ser molt important a Madrid. «Nosaltres ens hem d'abstreure de l'ambient», diu Huertas. «Hem jugat en pavellons bastant complicats i no té per què ser una cosa que ens preocupi».

EL PROBLEMA Nul·la aportació de la banqueta del Barça

Notícies relacionades

Juan Carlos Navarro (12 punts de mitjana en elsplay-off), Lorbek (11 punts i 4,1 rebots) i Mickeal (10,5 punts i 4,5 rebots) estan sostenint el Barça Regal, amb una bona aportació dels altres dos titulars, tant Marcelinho Huertas com Vázquez. Però el Barça està trobant a faltar, com l'aire que respira, una aportació més gran de la banqueta. Resulta especialment preocupant la baixada d'Eidson, que ha desaparegut. En el debut de la final va anotar 6 punts (1 de 4 en tir) i divendres ni tan sols en va sumar (0 de 5 en tir), quan en la temporada ha fet de mitjana 8,9 punts i 3,3 rebots.

El Barça tampoc està sumant ni amb Ingles ni amb J. C. Wallace, dos jugadors molt qüestionats al tram final. Ingles suma 4 punts en els dos partits del Palau (2 de 8 en tir) i els números de Wallace són encara pitjors: 1 punt en dos partits (0 de 9), quan tots dos tenen una mitjana de 5,3 punts i més de tres rebots. Tot i així, amb sis jugadors sumant només cinc punts (Ndong, Sada, Wallace, Ingles, Eidson i Rabaseda), els blaugranes van tenir opcions d'emportar-se el segon partit. Pascual confia en un pas endavant de qualsevol d'ells perquè el Barça torni el cop a la pista blanca.