El partit del Palau Blaugrana

Un Barça que segueix creixent no dóna cap opció al Lagun Aro

Els blaugranes passen per sobre de l'equip revelació en una nova exhibició defensiva

Lorbek tracta de superar Betts i Vidal, ahir al Palau.

Lorbek tracta de superar Betts i Vidal, ahir al Palau. / VALENTI ENRICH

2
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL
BARCELONA

Amesura que s'acosta la gran cita d'Istanbul, el Bar-

ça va sumant efectius i recuperant bones sensacions per a lafinal four. Xavi Pascual és conscient que per recuperar la corona europea necessita comptar amb alguna cosa més que amb la seva excelsa defensa i amb Lorbek i Navarro (que no fallen mai en les grans cites). El partit d'ahir contra el Lagun Aro va permetre veure que jugadors com Huertas, Ingles i Fran Vázquez han fet un pas endavant les últimes setmanes. El tècnic blaugrana necessitarà l'aportació de com més jugadors millor en el tram decisiu de la temporada. Ahir, el Lagun Aro, l'equip revelació de la temporada, va marxar del Palau noquejat per la contundència del Barça i amb la sensació de no haver tingut en cap moment cap opció de donar la sorpresa.

Els blaugranes van dominar des del primer moment el ritme del partit de la mà d'un Huertas elèctric (10 punts en el primer quart). Sergi Vidal, que està vivint una segona joventut a les ordres de Sito Alonso, va estar absolutament anul·lat per la teranyina teixida per Pascual. L'aler català (referent ofensiu, juntament amb Andy Panko, del bloc donostiarra) no va aconseguir anotar fins a la segona meitat. I llavors, el Barça ja vivia còmodament instal·lat en un matalàs de seguretat de 10 punts, construït una vegada més sobre l'enèsima exhibició defensiva. El Lagun Aro, segon millor atac de la Lliga (79,14 punts de mitjana), es va quedar en tan sols 61.

FESTIVAL VÁZQUEZ / Navarro va deixar en anècdota el seu discret partit de Saragossa i va tornar a lluir el seu repertori debombes, triples i jugades plenes de màgia. Quan falta un mes per a lafinal four,La Bombasembla estar cada vegada més a prop del seu millor moment de forma. Ell i un vigorós Fran Vázquez van protagonitzar les jugades més espectaculars. El pivot gallec va realitzar una sèrie de quatre mats plens de força i plasticitat que van fer aixecar el públic. Una grada que també va esclatar, però d'indignació, davant una falta antiesportiva de David Doblas. El tosc pivot basc, un dels jugadors més expeditius de la competició, va deixar anar una garrotadas en plena cara a Joe Ingles.

Mentre Pascual segueix reservant Pete Mickeal -confiant que l'aler nord-americà serà present a lafinal four- el tercer home en el seu esquema ofensiu, Ingles, va tornar protagonitzar una bona actuació.

Notícies relacionades

Sense necessitat de prémer massa l'accelerador, el Barça va arribar a situar-se amb una renda de 17 punts (67-50, m. 35). El tècnic barcelonista també va repartir els minuts entre tots els seus jugadors i, fins i tot, va aprofitar l'oportunitat per donar l'alternativa a Joan Creus Custodio. El base, de 20 anys i fill del secretari tècnic blaugrana, va disposar dels seus primers 12 segons amb el primer equip.

EL MADRID PATEIX PER GUANYAR / Quan ja només queden cinc jornades per al final de la lliga regular, els blaugranes segueixen tenint dues victòries més que el Madrid, que va patir per poder derrotar a casa el Lucentum Alacant (91-87). Sergio Llull, MVP de la jornada amb 31 punts de valoració, va evitar una derrota que pràcticament hauria donat el factor pista al Barça en elsplay-off.