La Lliga Endesa de bàsquet

El Barça imposa la seva defensa i assalta la pista d'una Penya grisa

Els blaugranes encadenen el desè triomf davant un Joventut que només va aguantar en el primer quart

Williams i Sada pugnen per una pilota, ahir a l’Olímpic de Badalona.

Williams i Sada pugnen per una pilota, ahir a l’Olímpic de Badalona. / EFE / MARTA PÉREZ

3
ROGER PASCUAL
BARCELONA

Fa temps que els duels entre Joventut i Barcelona van perdre la igualtat i l'emoció d'altres èpoques. Des de la marxa de Rudy Fernández a la NBA, la Penya només ha guanyat el Barça a la Lliga Catalana del 2008 (95-83) i ha encaixat 12 derrotes consecutives, algunes de tan contundents com la d'ahir (52-79). Des del primer moment, va quedar clar que els verd-i-negres difícilment trencarien la seva mala ratxa. Sense necessitat d'esforçar-s'hi gaire, els blaugranes en van tenir prou amb la defensa per imposar-se amb autoritat a un desdibuixat Joventut que, malgrat tot, conserva dues victòries de coixí sobre la zona de descens.

El Barça ha encadenat 10 victòries i, des de la tornada de Navarro, ha deixat enrere els dubtes per afrontar a partir de dijous la defensa del seu ceptre coper al Palau Sant Jordi. La Penya, que encara no coneix la victòria lluny de l'Olímpic de Badalona, només va estar en el partit en un primer quart marcat pels despropòsits en els dos costats.

'LA BOMBA', AMB COMPTAGOTES / Amb la Copa del Rei a l'horitzó, el tècnic barcelonista va voler dosificar les seves peces més importants i evitar el risc de lesió. Huertas, el que va jugar més, només va estar 23 minuts a la pista.LaBomba no va sortir en el cinc inicial i va saltar a la pista en el minut vuit, quan el marcador reflectia un exigu 11-10. L'entrada del referent blaugrana va donar una mica d'empenta a un xoc fins llavors insuls i va disparar els blaugranes, que comandarien el partit fins al final. Un triple de Navarro sobre la botzina del descans donava 11 punts de renda als visitants en l'equador de l'enfrontament (23-34).

Malgrat oferir només quatre espurnes de talent, la figura de Navarro va contrastar amb la de Pooh Jeter. El base nord-americà, contractat per ser el líder dels verd-i-negres, va tornar a oferir una altra actuació decebedora, tant en el tir (dos punts i 1/8 en llançaments) com en la direcció. Tampoc va estar gaire inspirat Eulis Báez. El pivot dominicà, que hi va arribar a mitja temporada com a revulsiu, ha anat perdent gas amb el pas de les jornades. Motor verd-i-negre en la digna derrota badalonina en el duel català al Palau Blaugrana (19 punts i 7 rebots), ahir va ser una ombra de si mateix.

Malgrat la mala temporada del seu equip, l'Olímpic va registrar una bona entrada. Els 8.340 espectadors i Jordi Trias (que, per quarta jornada consecutiva, es va quedar sense jugar) van constatar que, sense poder córrer a camp obert, el seu equip era incapaç de trencar l'hermètica defensa del rival. L'afició verd-i-negra, que es va anar apagant amb el pas dels minuts, només es va despertar amb alguna jugada de força de Henk Norel, l'únicpenyer, juntament amb Obasohan (10), que va arribar als dobles dígits (12).

El pivot holandès va ser dels pocs que va intentar fer front a la superioritat física dels homes alts blaugrana (29 rebots locals contra 38 de visitants). Malgrat els seus esforços, la renda va anar creixent davant la impotència d'un Joventut que va anar abaixant els braços mentre l'ex-verd-i-negre Huertas exhibia el seu catàleg d'assistències espectaculars.

RABASEDA, EL MÉS ENDOLLAT / El que millor es va saber moure en l'ambient desangelat va ser Xavi Rabaseda. El jugador del planter barcelonista va aprofitar el descans de Navarro i de Joe Ingles (només va jugar 15 segons) i va completar el seu millor partit amb la casaca blaugrana. Al final, el jove aler va acabar sent el màxim anotador del partit, amb 14 punts, incloent-hi una espectacular esmaixada i l'únic tir lliure que el seu equip va llançar en tot el partit.