Anàlisi

El Barça afronta la Copa amb els deures fets

2
Es llegeix en minuts
Andrés Jiménez

1 Navarro, Lorbek i el percentatge de tres

Encara que el que compta és com acabes, tots els que ho hem viscut sabem que arribar bé a un torneig com la Copa del Rei és vital. En aquest sentit, els blaugranes són l'alumne més aplicat de tots. Després de passar alguns moments durs amb la lesió de Navarro, els deXavi Pascual afronten el torneig com a líders a l'ACB i amb quatre victòries de quatre al Top 16. És a dir, amb tot al seu lloc. Cosa que dóna bastanta tranquil·litat i no menys confiança. Aclarit el tema de la situació general, ve el que és purament tècnic. I aquí els números també són evidents. A la ja coneguda bona defensa que desplega aquest equip (la Penya, la seva última víctima, només va poder anotar ahir 52 punts a casa) s'hi ha de sumar la millora del percentatge des de la línia de tres (un dels problemes que van arrossegar els blaugranes fins a la recuperació deJuan Carlos). Doncs bé, els últims tres partits (Estudiantes, Zalguiris i Penya), el conjunt liderat per l'omnipresentNavarro i el polivalentLorbek ha aconseguit un excel·lent 50% d'eficàcia amb gairebé 13 tirs de 3 anotats de mitjana en cada partit. Si juguen així, a Espanya són imparables.

2 Les últimes derrotes enfosqueixen el Madrid

Si hi havia un equip que semblava haver trobat finalment el rumb perdut, aquest era sens dubte el Reial Madrid. Ara bé, Montepaschi i, sobretot, els homes vestits de negre del Bilbao han tornat antigues nuvolades de dubte al nítid horitzó dePablo Laso. Tres derrotes en els últims sis partits no és gaire si tenim en compte els rivals, però provoca que, una vegada més, la Copa representi per alsReyes, Llull, Carroll i companyia una altra nova prova del cotó. Altres possibles candidats a guanyar-la, els vitorians del Caja Laboral, tampoc semblen arribar-hi gaire bé. Sense anar més lluny, ahir van perdre contra els gallecs del Blusens, pròrroga inclosa. I és que la temporada dels d¿Ivanovicés una de les més irregulars dels últims temps. Finalment tenim l¿Unicaja, que després de set derrotes consecutives ahir va vèncer finalment el cuer Valladolid. Perrò la Copa és el torneig ideal per als equipsamagats. Equips o jugadors de qui ningú espera absolutament res i que de cop i volta donen la sorpresa. Madrid, Caja Laboral i Unicaja poden amargar-li la nit al Barça. Alacant, Banca Cívica oFuenla també... però menys.

Notícies relacionades

3 Enhorabona a Marc, Ricky i Alba

Ja sé que això va de la Copa, però aquesta setmana ha estat tan pròdiga en bones notícies que no he pogut frenar la necessitat de felicitar aquestes tres grans estrelles. El cas delMarc és genial. Tot i ser elegit 48è deldraft pels Lakers i viure darrere l¿allargada ombra del seu germàPau, el mitjà delsGasolha sabut fer-se el seu propi forat. La seva elecció com a integrant del pròxim partit de les estrelles és el coronament perfecte a la seva gran tenacitat. El cas deRicky, per ser més del tipus arribar i moldre, també és molt gran. Enhorabona per la presència en el partit delsrookies. I finalment les meves felicitacions per aAlba Torrens, escollida millor jugadora d¿Europa per la FIBA. Ànim, ja veuràs com sortiràs de la lesió sent encara millor.