La Lliga Endesa de bàsquet

El Barça perd Navarro i el liderat a Vitòria

L'equip blaugrana ofereix una pèssima imatge i es descompon després de la lesió de la seva estrella

El blaugrana Eidson rep la falta d’Oleson en el partit d’ahir.

El blaugrana Eidson rep la falta d’Oleson en el partit d’ahir. / EFE / ADRIÁN RUIZ DE HIERRO

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
BARCELONA

En una jornada pèssima en tots els sentits, el Bar- celona Regal va cedir el liderat de la Lliga Endesa (el Madrid el supera pelbasket average) amb una derrota inapel·lable a Vitòria per 71-60 i també va patir la lesió del seu capità, Juan Carlos Navarro. La gravetat d'aquesta baixa s'haurà de determinar avui amb les proves mèdiques.La Bomba es va haver de retirar als 12 minuts de partit, queixant-se de la fasciïtis plantar que acostuma a fer-li la punyeta de tant en tant. Ahir va ser un d'aquests dies. I amb la seva sortida de la pista, el Barça va semblar perdre també el món de vista.

Contra el Caja Laboral, es va veure el pitjor Barça de la temporada, especialment espès en atac, obsessionat amb els triples com a única alternativa (7 de 29, amb un 24% d'encert) gairebé com si el partit d'ahir de Vitòria no fos més que una prolongació del de l'Eurolliga de dijous a Siena. A Itàlia, els blaugranes es van deixar la imbatibilitat europea després de dominar per 15 punts l'últim quart.

A l'Iradier Arena (la pista que utilitza provisionalment el Caja Laboral) va ser ahir fins i tot pitjor, perquè el Barça Regal no va agafar el pols al partit en cap instant i es va deixar també aquell perfil d'invulnerabilitat que semblava acompanyar-lo des que es va iniciar la temporada. Ahir no va ser així. Ahir, en un dels primers partits que podien considerar-se com un test de fiabilitat, van aparèixer algunes de les seves misèries. L'equip de Xavi Pascual sempre va anar a remolc, incapaç d'escurçar distàncies davant un Caja Laboral que es va anar encoratjant i va portar les diferències fins als 17 punts (71-54), un marge que els triples finals d'Eidson van aconseguir maquillar.

DESAPAREGUTS / Hi va haver massa jugadors desapareguts en el bàndol barcelonista. Alguns de forma accidental, cas de Lorbek (10 punts, amb menys dos de valoració), d'Eidson i de Ndong (cap punt, un rebot en 7 minuts), jugadors que han estat referents de la bona imatge que ha ofert l'equip fins al moment. Però, en altres casos, comença a resultar preocupant la situació. Per exemple, Pete Mickeal no acaba de trobar la seva línia (5 punts, amb 3 d'ells de tirs lliures), quan la seva presència ha de ser fonamental en els esquemes. Tampoc va aparèixer Judson Wallace, un jugador que no acaba de fer el pas per convertir-se en un recanvi de garanties per a Lorbek, al marge d'algun triple esporàdic que no justifica la seva presència.

Notícies relacionades

El Barça se'n va amar al descans amb 22 punts, la pitjor anotació després de tota la temporada. I, defensivament, va abaixar els braços en l'últim quart, en què Milko Bjelica (17 punts) es va convertir en un martell piló. La defensa blaugrana no va trobar la forma de desactivar-lo.

«Pot ser que hàgim trobat a faltar una mica el Juan Carlos», va admetre Marcelino Huertas, que ahir no va estar afortunat en la seva tornada a Vitòria. «El millor que podem fer és girar full i pensar en el pròxim partit», va acceptar el tècnic Xavi Pascual. «Hem estat freds, hem entrat tard i malament i ens ha faltat decisió en atac. No sé ben bé per què ha passat, però ho hem fet tot malament».