Anàlisi

'Another day, another dollar'

2
Es llegeix en minuts
Andrés Jiménez

A la NBA no s'estan per romanços. De Dallas a Denver, aquest ha estat el sobtat canvi de destí deRudy Fernández aquesta setmana. I ho agafes o ho deixes, semblen dir-li. Si t'ha ajudat el detall deGeorge Karl de trucar-te de matinada per dir-te que compta amb tu, bé, i si no, ja ho saps... cap a Madrid una altra vegada. No hi ha dubte que encara que en nivell de joc ens anem acostant a la NBA, allà tenen una altra mentalitat.Lamar Odom, excompany dePau Gasol, també és traspassat de la nit al dia. Malparlar una mica dels Lakers i ja està. Sap que toca canviar de xip, però no de lema: «another day, another dollar» (una cosa així com «la pela és la pela», en versió castissa).

Marc Gasol ho va aprenent. Ja fa anys que és allà, però, a diferència del seu germàPau, el Marc és encara un jove en alça, així que ho aprofita aconseguint el millor contracte possible. Més de 13 milions de dòlars per temporada li pagaran els Grizzlies. Dolç coixí sobre el qual suportar moments complicats.

I finalment ens quedaRicky Rubio, la novetat de la temporada. La seva joventut l'ajudarà a adaptar-se més ràpidament a la filosofia americana. Almenys això li desitjo.Adelman, el seu entrenador a Minnesota, l'afalaga, no deixa de tirar-li flors. Els seus companys diuen també que al·lucinen amb la seva manera de jugar. Millor. El cert és que ahirRicky va passar la primera estrena seriosa amb nota. No obstant, són molts els partits seguits que té al davant, de manera que tant de bo ho digereixi tot bé.

Notícies relacionades

I per aquí, on som tan estranys que ens agrada el joc d'equip i que els Messis i Navarros senten els colors, tenim també novetats. La primera és que gràcies al resultat contra el Montepaschi els deXavi Pascual acabaran primers de grup, però no imbatuts com desitjaven ja que en l'últim quart a Siena van rebre una lliçó que no era merescuda, però que en cas que ho hagués estat, millor així, quan les conseqüències són només morals.

La nefasta setmana blaugrana, però, no es va aturar aquí. Ahir, ambNavarro lesionat, van tornar a punxar a Vitòria, això sí, de manera una mica més humiliant. L'aspecte positiu va tornar a ser que, pels pèls, només hi va haver conseqüències morals. No obstant, a qui els espera un Nadal complicat de veritat és a la Penya. El joc dels deMaldonado és com llançar una moneda a l'aire. A Màlaga va tocar cara per l'actitud a la pista, però creu pel resultat. El pitjor és que el calendari que els ve és molt dur.