LLIGA ENDESA

El Barça pateix per seguir líder i la Penya manté la mala sort fora

Els blaugranes tomben l'Obradoiro i els verd-i-negres cauen a la pròrroga contra el Gran Canària

Palacio intenta anotar davant Huertas i Wallace, ahir a Santiago.

Palacio intenta anotar davant Huertas i Wallace, ahir a Santiago. / EFE / XOAN REY

2
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL
BARCELONA

La vida continua igual per al Barça Regal i el FIATC Joventut. Els blaugranes continuen líders després d'una victòria més treballada del previst a la pista del Blusens Monbus Obradoiro (83-89). Els verd-i-negres, per contra, no aconsegueixen trencar la mala sort fora de casa. En el seu cinquè desplaçament van tocar el triomf al CID de Las Palmas (77-71), però van acabar caient a la pròrroga.

A l'afició compostel·lana gairebé se li apareix el seu sant patró. El conjunt gallec, penúltim classificat, va començar com un obús i només Lorbek, que va anotar 9 dels primers 11 punts catalans, semblava estar ficat en el xoc al bàndol català. L'eslovè es va quedar aviat sense gasolina, però Wallace li va agafar el relleu i va contribuir activament a la victòria amb els seus millors minuts com a blaugrana. La recuperació de l'ala pivot, que va acabar amb 14 punts i 8 rebots, va ser, juntament amb la victòria, de les poques coses positives que Xavi Pascual va poder treure d'un partit molt espès.

NAVARRO SENTENCIA / Després d'entrar en l'últim minut amb només un punt d'avantatge (80-81), un triple de Pete Mickeal i un altre de Huertas van trencar el pols. Navarro, màxim anotador del partit amb 22 punts, va posar la sentència des de la línia de tirs lliures.

Un triple de Pooh Jeter també permetia a la Penya entrar en el minut decisiu amb una renda mínima (60-62). Però ni Báez -una vegada més el millor badaloní, va acabar amb 12 punts i 9 rebots- ni els seus companys van ser capaços d'anotar en els últims 60 segons i van permetre que Bramos forcés la pròrroga (62-62). Eyenga, que va viure un dels seus últims partits com a verd-i-negre després que dissabte es posés punt final al locaut de la NBA, no va poder frenar l'aler grec, que va acabar sent el botxí dels homes de Salva Maldonado. Bramos va decantar la balança a l'anotar 9 dels seus 23 punts en el temps suplementari.

Notícies relacionades

Els pivots verd-i-negres, que en l'asfixiant fortí del Gran Canària van perdre una vegada més la batalla pel rebot, s'enfrontaran la pròxima jornada a l'Olímpic de Badalona al Cajasol de Paul Davis. El pivot més determinant de la competició va entaular ahir el duel més vibrant de la jornada amb Gustavo Ayón en l'espectacular victòria del Fuenlabrada a Sevilla (97-99). El primer va acabar amb 27 punts i 34 de valoració, mentre que el pivot mexicà va batre el rècord d'anotació de la temporada amb 34 punts i va sumar 11 rebots, i va acabar sent el MVP de la jornada amb una valoració de 43.

GRIMAU GUANYA DE LA FUENTE / Roger Grimau (14 punts) es va emportar el duel d'excapitans blaugranes contra Rodrigo de la Fuente, que, als 35 anys, ha tornat a l'Estudiantes. De la Fuente va anotar 13 punts en la derrota col·legial a Bilbao (72-66).