Les repercussions de la derrota

Alves diu que hi haurà reacció a la Champions

«Aquí no es tracta de marcar un gol i sumar tres punts, sinó de guanyar i disfrutar», proclama

Alves surt de la sala de premsa de la ciutat esportiva després de l’entrenament d’ahir.

Alves surt de la sala de premsa de la ciutat esportiva després de l’entrenament d’ahir. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH
BARCELONA

Els dies en què toca pair una derrota no hi ha millor portaveu del vestidor que un esperit optimista i combatiu. Ningú millor que un tipus tan intens al camp com jovial a fora per donar la justa dimensió a un resultat. «Hem ensopegat en un mal dia de tots i no cal donar-hi més voltes», va dir Dani Alves, que des d'ahir ja està esperant el moment de sortir al camp per enfrontar-se al Panathinaikos. «El futbol sempre et dóna l'oportunitat d'aixecar-te». va afegir, avançant la reacció imminent del Barça. Només seran tres dies de purgatori.

«Un mal dia de tots» era l'explicació genèrica que se li va acudir a Alves, tot i que el 0-2 no va ser producte de l'atzar. «Sempre hi ha un perquè», va admetre el defensa. Després d'escoltar l'anàlisi de Guardiola els jugadors van conèixer aquest perquè.

FALTA DE FLUÏDESA / A la falta de fons físic i de ritme de mitja plantilla per l'esbojarrada pretemporada, s'hi va afegir el punt d'ansietat que va patir l'equip al veure les dificultats que li posava l'Hèrcules. Les possessions de pilota, molt lentes al principi -«normalment juguem amb més velocitat, ens va faltar fluïdesa», va admetre Eric Abidal-, van anar escurçant-se amb el pas dels minuts. I, sense pilota, o compartint-la massa amb l'Hèrcules, el Barça va començar a patir. Però ni Guardiola ni la plantilla es plantegen, ni per casualitat, revisar els plantejaments tàctics o filosòfics que ha adoptat el Barça amb aquest entrenador.

«Mai», va clamar Alves. «Tenim una manera de fer les coses i canviar seria un error», va subratllar el defensa, que en la derrota va voler contraposar el model blaugrana al del Madrid. «Aquí no es tracta de marcar un gol i sumar tres punts, sinó de jugar per guanyar i disfrutar».

DESCANS SENSE CANSAMENT / Ni es va guanyar ni es va disfrutar. Alves, a més, ni va jugar fins a la segona meitat. El seu amic Adriano va ocupar el seu lloc. Potser les presses per debutar a la Champions tenen molt a veure amb la seva suplència de dissabte. Guardiola va donar descans a un Alves que l'any passat només va descansar per imperatiu tècnic en dos partits. El primer, curiosament, en la segona jornada, com davant l'Hèrcules. El segon, en la desena. Només les lesions (dues) i les sancions (dues) el van retirar del camp a la força.

«El futbolista ha de ser egoista i jo, desgraciadament o no, ho sóc, però sempre respectaré les decisions de l'entrenador», va confessar Alves. Ni l'inquieta anar a la banqueta amb més freqüència ni el preocupa que les derrotes siguin més freqüents aquesta temporada.

Notícies relacionades

NO ÉS COM COMENÇA / «L'any de més èxit del club va començar amb moltes crítiques», va recordar el brasiler, al·ludint a l'1-0 davant el Numància i l'1-1 contra el Racing amb què el Barça va estrenar la temporada 2008-09. La del triplet. «Això no és com comença, sinó com acaba», va apuntar a manera de recordatori. I va apuntar també que l'ambició i la qualitat de la plantilla no han minvat malgrat els títols acumulats.

Perdre amb l'Hèrcules va ser un pas enrere perquè l'equip agafés impuls, va ser la reflexió del defensa, que es rebel·la a conviure amb la derrota. Tocava pair el disgust davant l'Hèrcules i Alves va voler pintar el futur de colors.