GP DE PORTUGAL

Bautista aconsegueix una victòria sense pal·liatius en 250cc a Estoril

El pilot d'Aprilia aconsegueix sis voltes ràpides consecutives i és cinquè del Mundial

Bautista celebra al podi la seva victòria en els 250cc del GP de Portugal.

Bautista celebra al podi la seva victòria en els 250cc del GP de Portugal. / AP / STEVEN GOVERNO

3
Es llegeix en minuts
EFE
ESTORIL (PORTUGAL)

L'espanyol Álvaro Bautista (Aprilia) s'ha adjudicat la seva primera victòria de la temporada a l'imposar-se sense pal·liatius a la resta de rivals al Gran Premi de Portugal de 250cc, que s'ha disputat al circuit d'Estoril i després del qual puja bastants llocs en la classificació provisional del mundial. Álvaro Bautista ja suma la seva tercera victòria a Estoril.

Només en el moment de la sortida hi ha hagut certa igualtat. Aquesta vegada no hi ha hagut problemes mecànics ni de cap altra mena i Bautista ha pogut imprimir un ritme a la seva carrera, en diverses ocasions amb volta ràpida inclosa, que cap dels seus rivals ha seguit. Només Simoncelli ha donat la impressió de poder mantenir el rebuf en les cinc voltes inicials.

Mentre Bautista ha protagonitzat sis voltes ràpides consecutives, per darrere de Marco Simoncelli ha competit en solitari amb un quartet perseguidor que a la primera part de la carrera no ha pogut caçar-lo i que estava integrat pel finlandès Mika Kallio (KTM), l'italià Mattia Pasini (Aprilia) i els japonesos Hiroshi Aoyama (KTM) i Yuki Takahashi (Honda).

Simoncelli s'ha confiat

En aquest grup estava en les voltes inicials l'espanyol Álex Debón (Aprilia) però, en el seu esforç per neutralitzar l'avantatge dels fugats ha acabat per terra sense solució de continuïtat.

Traspassat l'equador de la carrera, en el quartet de darrere se n'ha anat en solitari el finlandès Kallio, mentre que des de més enrere el suís Thomas Luthi (Aprilia) ha començat a recuperar terreny per acabar enllaçant amb aquest grup, i fins i tot superar-lo per aconseguir una meritòria quarta plaça.

La victòria d'Álvaro Bautista anava a ser inqüestionable. Darrere seu, Simoncelli s'ha confiat en excés al saber-se còmode en la segona plaça, ha perdut gairebé un segon per volta amb l'espanyol i no s'ha adonat qu per darrere venia Mika Kallio com una bala, líder ara de la classificació provisional del mundial.

Dues caigudes de Pasini

El líder de la classificació provisional del mundial, l'italià Mattia Pasini (Aprilia), ha caigut a l'intentar mantenir la posició. La seva moto ha quedat danyada, ha tornat a la carrera i ha tornat a caure. Aquesta vegada no ha pogut tornar a la pista, amb la qual cosa ha deixat el camí expedit al seu rival Kallio per arrabassar-li el primer lloc en la taula de punts.

El pilot finlandès s'ha col·locat darrere el rebuf de la Gilera de Simoncelli, a qui ha intentat avançar en la mateixa recta de meta en l'últim gir, en què s'han arribat a tocar les dues motos al tancar-se sobre el transalpí, que l'ha superat per escassament tretze mil·lèsimes de segon.

Julián Simón (KTM) ha estat el tercer espanyol a l'arribar setè. Héctor Barberá (Aprilia), no ha fet una bona sortida, ha acabat vuitè i es manté tercer del campionat del món. Héctor Faubel (Aprilia) ha acabat just per darrere de Barberá, com Aleix Espargaró (Aprilia), que ha fet una carrera molt regular i ha aconseguit l'onzè lloc.

Classificació oficial del Gran Premi de Portugal de 250cc

1. Álvaro Bautista (ESP/Aprilia) 44.34.257 a 146,371 km/h.

2. Marco Simoncelli (ITÀ/Gilera) a 7.050

3. Mika Kallio (FIN/KTM) a 7.063

4. Thomas Luthi (SUÏ/Aprilia) a 12.998

5. Hiroshi Aoyama (JAP/KTM) a 14.666

6. Yuki Takahashi (JAP/Honda) a 18.498

7. Julián Simón (ESP/KTM) a 26.812

8. Héctor Barberá (ESP/Aprilia) a 28.012

9. Héctor Faubel (ESP/Aprilia) a 28.288

10. Lukas Pesek (RTX/Aprilia) a 36.966

11. Aleix Espargaró (ESP/Aprilia) a 38.296

12. Alex Baldolini (ITÀ/Aprilia) a 52.070

13. Ratthapark Wilairot (TAI/Honda) a 1:13.303

14. Federico Sandi (ITÀ/Aprilia) a 1:17.592

15. Eugene Laverty (IRL/Aprilia) a 1:21.363

Classificació oficial del campionat del Món de 250cc

1. Mika Kallio (FIN) 57 punts

2. Mattia Pasini (ITÀ) 45

3. Héctor Barberá (ESP) 39

4. Yuki Takahashi (JPN) 37

5. Alvaro Bautista (ESP) 35

6. Hiroshi Aoyama (JAP) 24

7. Alex Debón (ESP) 23

8. Julián Simón (ESP) 23

9. Marco Simoncelli (ITÀ) 20

10. Aleix Espargaró (ESP) 19

...

Notícies relacionades

13. Héctor Faubel (ESP) 13

20. Manuel Hernández (ESP) 2.