GP DE PORTUGAL

El campió Nicky Hayden conquista a Estoril la 'pole' MotoGP i Pedrosa sortirà cinquè

2
Es llegeix en minuts
FERNANDO CASTÁN (EFE) / ESTORIL

El campió del món de MotoGP, el nord-americà Nicky Hayden (Honda), ha guanyat l'australià Casey Stoner (Ducati), líder del mundial i dominador dels entrenaments del Gran Premi de Portugal fins a la sessió de qualificació en l'últim minut.

El català Dani Pedrosa (Honda), company a l'equip oficial de Hayden, només ha estat cinquè darrere de Stoner (segon), l'italià Valentino Rossi (Yamaha), tercer, i el japonès Makoto Tamada (Yamaha), quart, encara que el seu ritme de carrera sí que ha estat bo.

Rossi i Stoner s'han alternat al capdavant de la classificació al llarg dels entrenaments oficials, però no han comptat amb l'encara campió del món, que el 2007 no ha aconseguit ni una sola primera posició en la formació de sortida i és novè en el campionat del món.

Pedrosa, millor ritme de carrera

Hayden ha aconseguit una gran volta ràpida al final de la tanda, amb 1:36.301, per 1:36.341 de Stoner, 1:36.576 de Rossi, 1:36.736 de Tamada, i 1:36.829 de Pedrosa.

Malgrat que sortirà des de la segona línia de la graella de sortida, el català té millor ritme de carrera que els seus rivals per al gran premi de demà i ha aconseguit sis voltes seguides per sota d'1:38.00 a mitja sessió, cosa que els seus rivals no han fet. Rossi ha baixat d'1:38.00 dues vegades consecutives i Hayden i Stoner no n'han enllaçat cap per sota d'aquest registre.

Darrere de l'espanyol de l'Honda oficial s'han classificat el nord-americà Colin Edwards (Yamaha), l'italià Marco Melandri (Honda) i el francès Silvain Guintoli amb un temps d'1:37.189 per 1:36.904 de l'americà i 1:37.157 del transalpí.

Elías, novè

Darrere de Guintoli sortirà un altre català, Toni Elías (Honda), guanyador l'any passat al Gran Premi de Portugal en una memorable carrera en què ha avançat Valentino Rossi en la línia de meta, des de la novena plaça.

Elías ha detingut el crono en 1:37.246 i ha batut les dues Suzuki, la del nord-americà John Hopkins i la de l'australià Chris Vermeulen, desè i dotzè, respectivament, i l'espanyol Carles Checa, onzè.

Notícies relacionades

El brasiler Alex Barros (Ducati) sortirà des de la catorzena plaça, amb 1:37.550, davant de l'italià Loris Capirossi (Ducati), amb 1:37.733; l'australià Anthony West (Kawasaki), amb 1:37.885; i l'alemany Alex Hofmann (Ducati), dissetè, amb 1:37.959.

Stoner lidera el campionat del món a falta de cinc carreres, Portugal, el Japó, Austràlia, Malàisia i el País Valencià, i demà es pot proclamar campió si guanya la carrera i Rossi queda en sisena posició o més enrere. També guanyaria el seu primer títol de campió del món en el cas que cabés segon i que l'italià no passés de l'onzena posició i Pedrosa, tercer en la classificació, no finalitzés la carrera, o si l'australià fos tercer davant de l'espanyol i que Rossi no passés de la quinzena.

Temes:

Nicky Hayden