DOBLET ESPANYOL

Bautista s'imposa en 250cc en una polèmica carrera

Héctor Barberá queda tercer, i Lorenzo, vuitè, després de caure a l'última volta

3
Es llegeix en minuts
FERNANDO CASTÁN (EFE) / MUGELLO (ITÀLIA)

L'espanyol Álvaro Bautista (Aprilia) i la seva ambició han guanyat el seu primer gran premi de 250cc al circuit de Mugello en una carrera polèmica, en què un altre espanyol, Jorge Lorenzo (Aprilia), ha caigut després de tocar-se amb ell a l'última volta, quan anaven segon i tercer, darrere del sanmarinès Alex de Angelis (Aprilia).

Bautista, vigent campió del món de 125cc, ha confirmat així que és un dels grans pilots del Mundial i que té un extraordinari futur al davant.

El moment culminant de la carrera ha arribat a l'última volta, quan els dos espanyols anaven darrere del sanmarinès. El finalment guanyador de la prova era el tercer i ha atacat Lorenzo, que havia fet una excel·lent remuntada des de la vintena posició, en una maniobra arriscada al revolt de Poggio Secco, on se situen els seguidors de Valentino Rossi.

Els dos pilots s'han tocat i Lorenzo ha caigut. Quedava poc més de mitja volta i la caiguda beneficiava De Angelis, que es perfilava com el guanyador. Però Bautista ha serrat les dents, ha forçat la seva màquina italiana i li ha pres la victòria en els últims metres al sanmarinès, igual que havia fet Lorenzo amb aquest l'any passat al mateix gran premi.

Remuntada de Lorenzo

Bautista estava contentíssim, mentre que Lorenzo, molt enfadat, entrava vuitè, i un altre espanyol, Héctor Barberá (Aprilia), que havia caigut unes voltes abans quan lluitava pel primer lloc era, de rebot, tercer, i recuperava una plaça a l'italià Andrea Dovizioso (Honda), rival de Lorenzo en la lluita pel títol.

Bautista des de la pole s'ha col·locat al capdavant des del principi i poques voltes després ha format un grup amb Dovizioso, De Angelis i Barberá, tots conscients que el líder del mundial acabaria agafant-los amb la pista en sec.

Lorenzo ha sortit vintè al no aconseguir un bon temps de classificació a causa de la pluja que va caure ahir sobre el circuit toscà, condició que sí que va aprofitar Bautista per fer la pole. Lorenzo els ha superat a tots i a la dotzena volta s'ha posat al capdavant. En alguns moments ha fet la sensació que la carrera seria un mà a mà entre aquell i Barberá, fins que aquest ha sortit de la pista, però ha aconseguit tornar, mentre Bautista lluitava amb De Angelis.

Bautista ha estat a punt de caure en dues ocasions. No obstant, ha recuperat el liderat quan faltaven dues voltes per al final, però al final de recta l'han superat Lorenzo i De Angelis. Barberá, mentrestant, superava Dovizioso. L'últim pas per la recta ha estat amb Lorenzo en primera posició davant de De Angelis i Bautista. Faltaven només uns revolts per arribar a Poggio Secco i que Lorenzo caigués, i una mica més perquè Bautista superés a Bucine De Angelis i passés la meta.

Reclamació desestimada

Per una altra part, la direcció de carrera del Gran Premi d'Itàlia ha desestimat una reclamació presentada per l'equip de Jorge Lorenzo contra el també espanyol Álvaro Bautista. El Fortuna Aprilia de Lorenzo ha reclamat que Bautista, del Master Aspar Team, havia tingut "un comportament antiesportiu" i havia fet "un avançament incorrecte" en la carrera de 250cc.

Després d'analitzar dues preses de vídeo, els jutges han considerat que no es podia estimar la reclamació de l'equip de Lorenzo. Després de la carrera, Lorenzo havia culpat Bautista de la caiguda i aquest ha dit que són coses que passen a les carreres.

GP d'Itàlia 250cc (21 voltes):

1. Álvaro Bautista (ESP/Aprilia), els 110,145 km en 40:18.605 (mitjana: 163,946 km/h)

2. Alex De Angelis (SAN/Aprilia) a 0.087

3. Héctor Barberá (ESP/Aprilia) 7.665

4. Andrea Dovizioso (ITÀ/Honda) 7.751

5. Thomas Luthi (SUÏ/Aprilia) 27.267

Campionat de 250cc després de 6 carreres:

1. Jorge Lorenzo (ESP/Aprilia) 128 punts

2. Andrea Dovizioso (ITÀ/Honda) 101

3. Alex de Angelis (SAN/Aprilia) 95

Notícies relacionades

4. Álvaro Bautista (ESP/Aprilia) 89

5. Héctor Barberá (ESP/Aprilia) 63