La selecció, en punt crític

La sub-21 cau amb Itàlia (1-2) i no anirà als Jocs de Pequín

1
EL PERIÓDICO / PALÈNCIA

Els desastres de la selecció absoluta han trobat una continuïtat en la sub-21. El combinat d'Iñaki Sáez va naufragar ahir contra Itàlia (1-2) a Palència i no disputarà l'Europeu d'Holanda del 2007. La derrota, a més, deixa fora els espanyols dels Jocs Olímpics que se celebraran a Pequín d'aquí a dos anys.

Era una eliminatòria complicada i es van confirmar les pitjors previsions. Després d'empatar a zero a Mòdena divendres passat, el conjunt espanyol partia com a favorit en el partit de tornada, que va servir per inaugurar el nou estadi La Balastera. Però els italians compten amb aquest clàssic ofici que es transmet de generació en generació i els campions del món també poden presumir d'una bona selecció sub-21, dirigida per Pierluigi Casiraghi.

Tot i comptar amb jugadors de gran qualitat, com Kepa (Sevilla), Albiol (València), Raúl García (Osasuna) i Silva (València), el bloc espanyol va ser incapaç de superar els transalpins. Va començar bé i Kepa va tenir una ocasió clara en el primer minut, però el domini es va esvair.

DOS GOLASSOS

Mentre que Espanya no trobava el camí del gol, Itàlia es va avançar en el seu primer acostament gràcies a un excel.lent xutàs d'esquerra del lateral Chielini (m. 24). Nou minuts després, la selecció azzurra va marcar el segon amb una volea perfecta de Montolivo. Un cop de cap de Soldado (m. 59) va servir per escurçar distàncies, però no va ser suficient.