GP D'AUSTRÀLIA

Álvaro Bautista, campió del món de 125cc

1
Es llegeix en minuts
EFE / PHILLIP ISLAND (AUSTRÀLIA)

El pilot espanyol Álvaro Bautista (Aprilia) s'ha proclamat campió del món de 125cc per primera vegada a la vida a l'imposar-se al circuit de Phillip Island, al Gran Premi d'Austràlia.

El jove toledà necessitava només un punt més que el seu rival en el campionat, el finès Mika Kallio (KTM), per obtenir matemàticament el títol, el 29è del motociclisme espanyol. El ceptre ha convertit Bautista en el novè campió mundial d'Espanya.

El pilot ha dominat la carrera de cap a cap. Només a la sortida, durant mitja volta, el finès ha anat al davant, però després per a Bautista ha estat un passeig pel magnífic circuit de Phillip Islandque no oblidarà mai. Després d'un accident en què s'han vist implicats els companys de Bautista, Sergio Gadea i Héctor Faubel, i en què Gadea ha envestit l'holandès Litjens, s'ha hagut de repetir la sortida. Gadea i Litjens ja no han sortit.

Increment de l'avantatge

El nou campió del món de 125cc no ha esperat més de mitja volta per posar-se al capdavant de la prova. A partir d'aquest moment, l'increment del seu avantatge ha estat meteòric. Kallio ha fet un intent d'atrapar-lo, però l'ha caçat un ampli grup integrat per l'italià Mattia Pasini (Aprilia), el suís Thomas Luthi (Honda) --campió el 2005--, el francès Raffaele de Rosa (Aprilia), els espanyols Julián Simón (KTM) i Joan Olivé (Aprilia), l'hongarès Gabor Talmacsi (Honda) i el txec Lukas Pesek (Derbi).

Mentre aquests lluitaven per la segona plaça, el líder seguia augmentant el seu avantatge, amb el seu director d'equip, Jorge Martínez,Aspar,demanant-li que rebaixés el ritme des de la recta principal de Phillip Island, ja que quan faltaven cinc voltes per acabar tenia un avantatge de més de quatre segons. El títol estava a la butxaca de l'espanyol, a qui li han sobrat tres carreres.

Kallio, segon

Notícies relacionades

El grup perseguidor ha quedat en quatre, Kallio, Luthi, Pasini i Simón, entre els quals finalment s'ha imposat el nòrdic, al davant de l'italià. Simón s'ha quedat a un lloc de poder acompanyar Bautista al podi.

El guanyador ha celebrat la victòria arrencant el 9 del seu número, el 19, i deixar-lo en un 1, abans de passejar la bandera espanyola pel circuit d'Austràlia, el mateix on Dani Pedrosa va guanyar l'any passat el títol de 250cc.