El judici, el 27 d’abril

Demanen presó permanent revisable a l’acusat de matar la seva ex i la seva filla a Esplugues

Demana ser absolt i també està acusat de maltractar la dona i de revisar-li el mòbil

Demanen presó permanent revisable a l’acusat de matar la seva ex i la seva filla a Esplugues

DAVID ZORRAKINO / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia i l’acusació particular han demanat condemnar a presó permanent revisable l’acusat d’assassinar la seva exparella i la seva filla, amb qui que encara convivia, la nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat, mentre que la seva defensa demana que sigui absolt o bé condemnat a un màxim de 15 anys.

En els escrits d’acusació, als quals ha tingut accés Europa Press, tant el fiscal com l’acusació particular –exercida per la família de les víctimes– demanen la condemna permanent revisable per l’assassinat de la menor i 25 anys més de presço per l’assassinat de la dona.

També demanen condemnar l’home a tres anys de presó per un presumpte delicte de maltractament habitual i a quatre anys més i una multa de 5.760 euros per un presumpte delicte contra la intimitat al revisar el mòbil de la dona.

Control del mòbil

El judici se celebrarà amb jurat a l’Audiència de Barcelona a partir del 27 d’abril i les acusacions exposen en els seus escrits que l’home presumptament va cometre els crims després de veure missatges de la dona amb un altre home, una cosa que «li va provocar molta gelosia i el va fer enfadar molt».

Més tard, aquella nit, va entrar a l’habitació on dormien la nena, de tres anys, i la dona, de 28, i presumptament les va acoltellar fins matar-les.

La dona havia deixat la relació amb l’home a l’agost del 2019, però ell, que no ho va acceptar, va començar a mostrar actituds de control i possessió cap a ella i la va sotmetre a una dinàmica de continus retrets, insults, seguiments, vigilàncies i fins i tot atacs físics i psíquics, relata el fiscal.

També havia enviat a la dona missatges de WhatsApp amb retrets i insults i, «en el curs d’aquella escalada de vigilàncies i seguiments, en els últims mesos de convivència», l’home revisava el mòbil d’ella.

Va confessar que va ser un «impuls»

En canvi, la defensa afirma al seu escrit que la nit dels crims l’acusat «va tenir una reacció condicionada pels trets de la seva personalitat, amb trastorn adaptatiu ansiós-depressiu i trastorn de personalitat esquizotípic, que, sumada a una situació de gelosia creixent, va fer que actués de forma absolutament imprevisible, com si no fos amo dels seus actes, fruit d’un rampell».

Notícies relacionades

Afegeix que després ell mateix va trucar al telèfon d’emergències 112 per confessar i demana ser absolt o bé que es tingui en compte com atenuants la seva confessió i haver actuat «per causes o estímuls tan poderosos que hagin produït un impuls, obcecació o un altre estat passional de caràcter semblant», de manera que vol que se li imposin com a màxim 15 anys de presó.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues