Seguretat ciutadana

La policia local d’Esplugues tindrà una nova comissària a Montesa

  • L’alcaldessa, Pilar Díaz, assegura que la infraestructura serà la imatge de la policia local espluguina: «Pròxima, compromesa, i innovadora»

La policia local d’Esplugues tindrà una nova comissària a Montesa

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha anunciat aquest dimarts al matí la construcció d’una nova seu de la policia local, que substituirà les actuals instal·lacions del carrer de Manuel de Falla, al barri del Gall. El projecte, encara per definir, ha de ser, per al consistori, el símbol del «final d’una fase i l’inici d’una de nova». Per a aquesta nova fase, l’alcaldessa Díaz explica que «la policia local es marca com a objectiu millorar l’atenció a la ciutadania, ser més pròxima i compromesa».

Díaz ha declarat que la nova comissaria és «desitjada i necessària» per a la ciutadania: «Era imprescindible construir una nova seu i ara tenim els recursos i l’espai per fer-la», ha afegit.

Les obres, que s’iniciaran aquest any, suposaran una inversió municipal d’uns quatre milions d’euros. Es projecta un gran edifici amb soterrani, planta baixa i primera planta, ubicat en uns terrenys que ocupen 6.000 m², a la nova zona residencial de Montesa, limítrofa amb els municipis de Cornellà i l’Hospitalet.

L’alcaldessa ha assegurat que el projecte preveu 4.000 metres quadrats de terreny edificat, de manera que es disposarà «d’una reserva d’espai per si en el futur s’hagués d’ampliar la comissaria o fer un annex per a activitats complementàries». S’hi inclourien, entre altres espais comuns a qualsevol comissaria, una galeria de tir i una zona exterior per a dipòsit de vehicles.

Espai d’educació viària

El consistori preveu construir un circuit permanent d’educació viària per a nens a l’exterior de la comissaria, així com aules formatives a l’interior de l’edifici: «L’educació viària ha sigut un dels pilars de l’acció de la policia local durant els últims 20 anys, amb presència a les escoles i en els grans esdeveniments festius», manté l’ajuntament. També es preveu que el nou edifici tingui capacitat per generar la seva pròpia energia i alimentar el parc de vehicles policials.

Nous pisos a Montesa

Notícies relacionades

La nova comissaria estarà emplaçada en plena Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa. L’ARE afecta unes 11 hectàrees i preveu la construcció de 2.105 vivendes. L’ajuntament assegura que d’aquestes més de la meitat seran de protecció oficial, i 750, en règim de lloguer protegit. El 70% de l’ARE es destinarà a equipaments públics –com la nova comissaria–, zones verdes i viàries.

L’alcaldessa ha preferit no tancar cap data per al final de les obres: «La meva experiència com a alcaldessa fa que prefereixi no donar una data exacta, però, si l’inici d’obres serà aquest any, crec que fins a finals del 2025 o principis del 2026 no estarà llesta per funcionar».