Obert al públic

Les inscripcions per visitar l’Espai Corberó d’Esplugues s’obriran a partir del 2 de novembre

La setmana passada el consistori local va formalitzar la compra de l’espai icònic de l’arquitecte Xavier Corberó per tres milions d’euros

El cap de setmana del 12 i 13 de novembre es podran fer visites guiades i gratuïtes, en grups reduïts

Les inscripcions per visitar l’Espai Corberó d’Esplugues s’obriran a partir del 2 de novembre

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa tot just una setmana, l’Ajuntament d’Esplugues (Baix Llobregat) formalitzava la compra de l’Espai Corberó a les hereves de la singular finca per 3 milions d’euros. Un dels edificis arquitectònics més emblemàtics d’Esplugues i de Catalunya s’obrirà al públic pròximament, ja que el consistori local ha organitzat dues jornades de portes obertes guiades i gratuïtes per donar a conèixer l’emblemàtic i original recinte, que comunicava amb la vivenda de Corberó.

El gran bateig al públic d’aquest espai ocult d’Esplugues tindrà lloc el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, amb les portes obertes. Les persones interessades podran inscriure’s per fer la visita en grups reduïts a partir del 2 de novembre a la plataforma digital de Codetickets.

De moment, ja s’ha fet el Pregó de Festa Major i el 18 d’octubre l’espai acollirà la celebració de les bodes d’or, acte d’homenatge a les parelles espluguenques que fan 50 anys de casades.

Una aposta pel patrimoni de la ciutat

Amb l’obra en la seva totalitat, Xavier Corberó va acabar ajuntant diferents cases en 6.000 m2, dels quals l’Ajuntament ha adquirit 2.000 m2, preservant de manera pública «la part més icònica del lloc».

Les persones que assisteixin a l’Espai Corberó, podran visitar l’espai que es compon d’un cos lateral, edificat en planta baixa perpendicular que abasta tota la longitud de la finca, diferents patis, basses d’aigua i una segona construcció. Amb una parcel·la total d’uns 2.055 m2, l’edifici també té un pis subterrani, on hi ha un auditori amb aforament de 250-300 persones.

Notícies relacionades

L’interior de la parcel·la, entre dos patis, està format d’arcs de mig punt i escales, formant una sèrie de dependències i terrasses semiobertes que fan del lloc una joia oculta a Esplugues.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues