Inclusivitat

La festa major d’Esplugues tindrà atraccions sense música ni llums per a nens amb autisme o hipersensibilitat

Els trams previstos tindran lloc el divendres 16 i el dilluns 19, de 18 a 20 hores

La festa major d’Esplugues tindrà atraccions sense música ni llums per a nens amb autisme o hipersensibilitat

ayuntamiento de Esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa major de Sant Mateu 2022 d’Esplugues (Baix Llobregat) dona el tret de sortida aquest divendres, 16 de setembre, amb una programació molt variada. Aquest any, la fira d’atraccions, instal·lada al carrer Andreu Amat, disposarà trams horaris sense llum ni música perquè les puguin disfrutar menors i joves amb hipersensibilitat auditiva i trastorn de l’espectre autista.

Aquesta iniciativa, que és fruit d’un acord entre l’ajuntament i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província, no és una mesura nova, ja que el municipi la va posar en marxa per la festa major del 2019. A la comarca, municipis com Molins de Rei també han emprès mesures similars.

Els trams previstos seran el divendres 16 i el dilluns 19 de 18 a 20 hores, franges horàries determinades des del consistori local, ja que és «quan hi podria haver més demanda».

Notícies relacionades

D’altra banda, per a les persones amb mobilitat reduïda que vulguin assistir als principals concerts de la festa major, els dels escenaris de Sant Antoni Maria Claret i Maria Aurèlia Capmany, on actuaran Álvaro de Luna, Dani Otero i Nena Daconte, comptaran amb un espai reservat per poder disfrutar de l’espectacle, com altres anys.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues

Temes:

Autisme