MODIFICACIÓ URBANÍSTICA

Aprovada la reordenació de la plaça de Santa Magdalena d'Esplugues

La modificació preveu ampliar el sòl previst per a equipaments públics en l'entorn de l'ajuntament i ampliar les instal·lacions de la parròquia

L'objectiu és reordenar les parcel·les existents, tot i que mantenint el sostre edificable que preveu el pla vigent, per millorar la imatge del conjunt

esplugues

esplugues

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipald’Esplugues  del 20 de març va aprovar de manera inicial la modificació puntual del Pla General Metropolità que permetrà reordenar la zona de la plaça de Santa Magdalena i l’àmbit discontinu de la plaça i del parc dels Torrents. L’objectiu d’aquesta modificació és reordenar les parcel·les existents, tot i que mantenint el sostre edificable que preveu el pla vigent, per millorar la imatge del conjunt.

Mitjançant aquesta modificació, es preveu ampliar el sòl previst per a equipaments públics en l’entorn de l’edifici de l’ajuntament, ampliar les instal·lacions de la parròquia de Santa Magdalena i reconèixer i fixar l’ús del parc públic de la finca ubicada al carrer de l’Església, 82.

La modificació del PGM va ser aprovada dimecres passat i va sortir endavant amb els vots favorables del PSC, així com de Cs, ERC, el PP i el PDECat, les abstencions d’ICV, la CUP i Canviem Esplugues (CE) i de la regidora no adscrita Laura Benito, mentre que el regidor no adscrit Albert Comellas no va votar aquest punt.

L’àmbit del plantejament inclou pràcticament la totalitat de les finques ubicades a la plaça de Santa Magdalena, terreny situat darrere de la parròquia i davant el parc dels Torrents i l’esmentada finca del carrer de l’Església, i preveu, entre altres aspectes, que l’accés als aparcaments dels edificis es faci per un vial per la part de darrere de la plaça.

Una modificació urbanística “esperada des de fa molt temps pels propietaris i veïns de les finques de la plaça”, va assegurar el portaveu del PSC, Eduard Sanz, amb qui “s’ha treballat en consens” per elaborar-la.

En aquesta línia, Sanz va assegurar que “respectant els drets dels propietaris, s’ha intentat fer un plantejament que, sobretot, redueixi l’impacte que podria tenir la construcció del sostre al qual tenen dret” de construcció els propietaris, i que el nou plantejament conserva el sostre existent, “però implementat de manera que tingui el mínim impacte possible, buscant un escalat degradat als edificis”.

Una modificació esperada

Julio Roldán, portaveu de Cs, una de les formacions que va votar a favor del projecte, va qualificar d’“oportuna” la reordenació i la pacificació de la plaça, així com “l’ampliació de la parròquia, també tan necessària”. Per la seva part, Oriol Torras, d’ERC, que també va votar a favor, va defensar que, tot i que “el projecte millora el pla actual, partim d’un nyap, perquè el present ja deixa fer quatre pisos i contempla una casa alta al mig que trenca l’harmonia de la plaça”.

Marcos Sánchez, portaveu del PP, va posar de manifest que es posés en marxa finalment “un tema que durant molts anys va estar estancat”. Temps a què també va fer al·lusió el portaveu del PDECat, Santi Siquier, que confiava que aquesta demora hagués servit per “arribar a un màxim consens amb els veïns afectats i amb les solucions tècniques de millora”.

Mateix sostre edificable

Entre les formacions que es van abstenir hi ha ICV, la portaveu del qual, Estefania Zafra, va remarcar el desgrat del grup amb el pla urbanístic plantejat: “No ens agrada ni creiem que sigui la millor solució urbanística per a la plaça, però com que s’ha arribat a un acord amb els veïns i veïnes que hi resideixen, ens abstindrem”, va puntualitzar.

Una disconformitat que també tenen a Canviem Esplugues, que tot i que “la reordenació de la plaça la veiem positiva”, va dir el seu portaveu Julián Carrasco, en la mesura que ajudarà a pacificar-la, alguns dels aspectes contemplats no els comparteixen, per exemple, que “els metres de sostre es mantenen tal com estan”.

Notícies relacionades

Anna Coll, portaveu de la CUP, va fer referència al fet que “el plantejament proposat afecta en bona mesura el sòl privat i que amb la llei a la mà, no hi ha possibilitat d’obtenir gaires avantatges per a la població”, motiu pel qual la formació va decidir abstenir-se. Amb l’aprovació inicial del projecte s’obre el període d’informació pública de la modificació.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Urbanisme