Cau una banda dedicada al robatori en pisos i al tràfic de drogues a l'àrea metropolitana

Els Mossos han detingut sis membres del grup, quatre dels quals han ingressat a la presó, acusats de 17 robatoris i de tràfic de drogues

foto 3473492

foto 3473492

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat als robatoris en domicilisi al tràfic de drogues del qual han detingut sis membres de nacionalitat albanesa com a presumptes autors de 17 robatoris amb força a l’àrea metropolitana, quatre dels quals han ingressat a la presó. 

Segons ha informat la policia catalana, el grup es dedicava a robar en cases i, amb part dels guanys obtinguts, va posar en funcionament la infraestructura per dedicar-se al tràfic de drogues. Els integrants de la banda feien constantment rotació i canviaven de domicili sovint. Així, han residit alguns a Barcelona, Castelldefels i en municipis del Maresme i el Vallès Oriental.

La investigació va començar el 6 de febrer a partir de les indagacions que estaven fent agents de la comissariad’Espluguessobre dos dels arrestats. A partir d’aquell moment, l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud es va fer càrrec del cas i va constatar que els dos homes vivien temporalment a Castelldefels i Barcelona, tot i que després s’haurien traslladat al Vallès Oriental i al Maresme.

Registres a quatre localitats

Els agents també van tenir llavors coneixement de la seva participació en diversos robatoris amb força en domicilis, en alguns casos, amb el robatori dels vehicles dels immobles, que haurien comès junt amb altres persones, per la qual cosa va quedar acreditat que es tractava d’un grup criminal amb una rotació constant i poca estabilitat temporal. 

Notícies relacionades

El 14 de març, els agents van realitzar quatre registres a Santa Susanna, Lliçà de Munt, Dosrius i l’Ametlla del Vallès, on van trobar eines per portar a terme robatoris, diverses joies sostretes, dos cotxes d’alta gamma robats, tres armes de foc detonadores, més de 5.000 euros en efectiu, 2.700 plantes de marihuana, 40 quilos de marihuana envasada al buit i 100 grams de cocaïna en roca.

Els detinguts van passar el 16 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Granollers, que va decretar l’ingrés a presó incondicional per a quatre d’ells, mentre que la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.