Els Cargolins d'Esplugues completen el castell de més nivell aconseguit per una colla del Baix Llobregat

Durant l'actuació de Santa Magdalena, van aconseguir descarregar el tres de vuit en el primer intent

Els Cargolins d’Esplugues durant la construcció del tres de vuit, aquest diumenge a la seva ciutat amb motiu de les festes de Santa Magdalena.

Els Cargolins d’Esplugues durant la construcció del tres de vuit, aquest diumenge a la seva ciutat amb motiu de les festes de Santa Magdalena. / CARGOLINS D'ESPLUGUES

1
Es llegeix en minuts
J. S.

Els Cargolins d'Esplugues van aconseguir aquest diumenge la primera ‘clàssica de vuit’, que inclou com a castell destacat el tres de vuit. Van descarregar per primera vegada aquesta construcció i ho van fer en el primer intent, cosa encara més difícil. Per si no n'hi hagués prou, aquest és el castell de més nivell aconseguit mai per una colla del Baix Llobregat.

De fet, aconseguir dur a terme aquesta construcció en el primer intent no és gens habitual en l'àmbit casteller. Només els Castellers de Terrassa, el 1993, i els Castellers del Poble-sec, el 2016, ho havien aconseguit anteriorment.

La diada castellera, amb motiu de les festes de Santa Magdalena i anomenada oficialment Memorial David Carreras, en record de qui va ser fundador i president de la colla, mort, va començar amb la torre de set per part dels Cargolins. Era el quart de la temporada i una construcció totalment apamada després que l'any passat en completessin cinc.  

En segona ronda, els Castellers d'Esplugues portaven el quatre de vuit en el seu programa. Era el segon de l'any, després que el descarreguessin per primera vegada l'1 de juliol a Sants, i el van aconseguir descarregar sense gaires problemes.

Finalment, com també estava previst, en tercera ronda, els Cargolins tenien previst intentar el primer tres de vuit de la seva història. I així va ser: va pujar bé de mesures però aviat els nervis van afectar l'estructura, i van fer que la descarregada fos molt difícil. Però al final, gràcies al treball del tronc i la pinya, l'objectiu es va aconseguir: primera ‘clàssica de vuit’ completa i millor actuació de la seva història.

Notícies relacionades

Per finalitzar l'exhibició, els Castellers d'Esplugues van fer un vano de 5 i cinc pilars de 4.

Més notícies d'Esplugues