Solidaritat

Professionals del Sant Joan de Déu viatgen a Grècia per donar suport als refugiats

Juntament amb voluntaris del Clínic van donar cobertura sanitària a 12.000 persones l'últim any en el marc del programa d'ajuda humanitària SOS Refugiats

Voluntaris del Sant Joan de Déu i el Clínic en un camp de refugiats de Grècia.

Voluntaris del Sant Joan de Déu i el Clínic en un camp de refugiats de Grècia. / HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Un total de 47 professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i el Clínic han viatjat l'últim any a Grècia per cobrir les necessitats sanitàries bàsiques d'unes 12.000 persones que viuen en camps de refugiats, la majoria dels quals són menors. Ho han fet en el marc de SOS Refugiats, un programa d'ajuda humanitària creat pels dos centres hospitalaris amb aquest objectiu i al qual s'ha incorporat Capsbe.

Infermers i metges especialistes en pediatria, psiquiatria, medicina familiar i comunitària, oftalmologia, medicina preventiva, anestesiologia, obstetrícia i pneumologia de les tres institucions, han estat prestant assistència sanitària als refugiats de les illes de Quios, Kos i Lesbos, així com a la zona de Tessalonica, segons explica La Premsa del Baix.

L'actuació del personal sanitari s'ha dut a terme sota el paraigua de Women and Health Alliance International, l'ONG amb la qual es va firmar un conveni perquè el personal sanitari pogués dur a terme la seva tasca sobre el terreny.

En aquest context, els professionals que han viatjat a Grècia amb SOS Refugiats han dut a terme accions preventives higienicosanitàries per evitar infeccions i epidèmies, han atès persones de risc amb patologies cròniques com a diabetis, asma o cardiopaties, han col·laborat amb l'establiment de circuits per atendre aquesta població, han assistit nens amb malalties pròpies de la infància com ara varicel·la o xarampió, i han actuat en l'àmbit de la vacunació i de la salut bucodental.

També han tractat malalties infeccioses com la sarna i la tuberculosi. A més, ha prestat atenció durant l'embaràs i en altres àmbits de dones, com mesures anticonceptives, infeccions genitourinàries i infeccions de transmissió sexual.  

Notícies relacionades

Durant el primer any de cooperació, els metges i infermers catalans s'han trobat amb dificultats idiomàtiques, amb problemes de coordinació entre ONG i amb el fet que les necessitats dels refugiats no són només sanitàries.

Més notícies d'Esplugues