Ple de l'ajuntament

Esplugues aprova un increment de l'1% de l'impost de béns immobles

És el primer augment en els últims quatre anys i servirà per mantenir els serveis i els programes de l'àmbit social durant el 2016

1
Es llegeix en minuts

El ple de l'Ajuntament d'Esplugues aprova la modificació de l'impost sobre béns immobles (IBI) per a l'any que ve, que suposa un increment de l'1%. Han votat a favor d'aquest augment el PSC, CiU i ERC, mentre que Ciutadans, la CUP, Canviem Esplugues i la regidora no adscrita Laura Benito hi han votat en contra, i el PP i ICV s'han abstingut.

Esplugues és una de les ciutats on s'aplicarà els coeficients d'actualització que aprovi la llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2016. El coeficient que correspondrà aplicar als valors cadastrals, de conformitat amb el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat, és el de l'1,10 ja que el 1997 van entrar en vigor els valors cadastrals, fruit de l'última revisió.

Per això, amb l'objectiu de corregir els efectes d'aquesta actualització, es proposa rebaixar el tipus de l'IBI actual del 0,789% al 0,725%, que suposarà un augment de l'1%, que servirà per pal·liar la reducció d'ingressos derivats del canvi de tributació, així com l'augment de la despesa prevista en el pressupost municipal de l'any que ve, especialment en l'àmbit social.

Per part de l'equip de govern municipal, el portaveu del PSC, Eduard Sanz, remarca que "hem sigut responsables a aprovar aquest augment, que suposa un increment de l'1% en quatre anys, ja que els últims tres anys l'IBI ha sigut congelat".

Sanz afegeix que aquest increment suposarà "de mitjana uns quatre euros anuals per a cada família, encara que per als que més tributen serà un increment més important. S'ha de remarcar que l'IBI és un dels impostos més redistributius, perquè els imports es fixen d'acord amb els béns de cada persona o família".

Notícies relacionades

De cara al pròxim exercici, Sanz assegura que "els ingressos que rebrà l'ajuntament corresponents a l'IBI contribuiran a assumir el pressupost municipal per al 2016, que continuarà tenint un pes destacat en l'àmbit social” perquè "hi ha necessitats socials que a Esplugues hem de cobrir"

Més notícies d'Esplugues

Temes:

IBI