La crisi blanc-i-blava

Darder: «El vestidor no té dubtes amb Diego Martínez, una ratificació no tindria sentit»

  • El capità de l’Espanyol assegura que la situació de l’equip «és complicada, però no crítica» i destaca «la unió» del grup com a factor diferenciador amb altres rivals.

Darder: «El vestidor no té dubtes amb Diego Martínez, una ratificació no tindria sentit»

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No hi ha jugador a la plantilla de l’Espanyol que parli amb més claredat i contundència que Sergi Darder. Les seves reflexions sempre solen ser encertades i ajuden a valorar la situació d’un equip que no podria tenir millor capità. En plena aturada pels partits de les seleccions i amb l’equip al punt del descens, el centrecampista balear va defensar aquest dimecres a l’entrenador Diego Martínez, que va reconèixer els errors que han portat a aquesta crisi i es va mostrar convençut d’aconseguir l’objectiu de la salvació.

«El primer és saber on som, que no és on ens agradaria. Però ens ho hem guanyat nosaltres i només ens queda aixecar el cap i canviar la dinàmica. Estem fotuts, però som optimistes», va apuntar Darder en el seu primer missatge. «Altres anys no teníem la unió d’ara. En això som immillorables. Ens ajudarà a sumar més punts que altres equips. Tenim aquesta virtut, que anem tots de la mà. Això no ho poden dir tots els clubs», va afegir l’astre d’Artà.

El traumàtic record

Els problemes de l’Espanyol se centren en dues realitats inqüestionables: la seva ineficàcia a casa i la seva fragilitat defensiva. L’equip blanc-i-blau és el segon pitjor local de la Lliga i el tercer conjunt que més gols encaixa, aspectes que té molt presents Darder, que també va apuntar com a aspecte negatiu aquesta motxilla de dubtes que arrossega l’equip des del seu descens el 2020. «Si no haguéssim baixat fa tres anys no s’estaria parlant d’aquesta por. No s’han d’exagerar les coses. Queden 12 partits, no un. No s’acaba a Girona. Això serà llarg».

Qüestionat per Diego Martínez, va expressar el seu total suport al tècnic. «Si ratifiquem alguna cosa és perquè hi ha dubtes. El vestidor no té dubtes. Una ratificació no té sentit. Que tingui crítiques és lògic. Es podrien haver fet les coses millor. Per a mi no seria lògic una ratificació, tot està tranquil i com sempre», va afirmar el centrecampista, que es va dirigir a un sector de l’afició després de la derrota davant el Celta.

«Situació complicada, no crítica»

Notícies relacionades

«Jo no vaig anar a tranquil·litzar ningú, per a mi és una cosa normal en la situació en la qual estem. Cal donar naturalitat a les coses. La situació és complicada, però no és crítica. Som conscients de la realitat. Ara cal parlar menys, que segurament estic parlant molt, i guanyar més partits. Nosaltres ja hem demostrat que podem tirar això endavant», va reflexionar Darder.

El capità va remarcar «el nivell de la plantilla» com a primer motiu per creure en la salvació. «També hem demostrat que si anem al màxim podem competir contra tots. Si tallem la sagnia de gols guanyarem partits i tirarem això endavant», va concloure el balear.