El relleu de Luis García

L’Espanyol s’encomana a un altre exmadridista: Ramis, el bioquímic que va substituir Zidane

El tècnic tarragoní, de 53 anys, relleva Luis García amb l’aval de la seva experiència a Segona com a entrenador d’Almeria, Albacete i Tenerife

L’Espanyol fa un cop de volant, destitueix Luis García i aposta per Ramis

L’Espanyol s’encomana a un altre exmadridista: Ramis, el bioquímic que va substituir Zidane

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El gener del 2016, mentre Chen Yansheng protagonitzava el seu desembarcament a l’Espanyol, Luis Miguel Ramis substituïa Zinedine Zidane a la banqueta del Castella. Florentino Pérez va destituir Rafa Benítez i va confiar en l’astre francès, que va deixar el seu lloc en el filial a Ramis, que ja s’havia format al planter del club blanc. Vuit anys després, el dirigent xinès continua guiant el destí del club periquito, que s’encomana a un altre exmadridista després de l’acomiadament de Luis García després de sumar un sol triomf en les cinc últimes jornades. 

Aquest diumenge va saltar tot pels aires amb l’adeu del tècnic asturià, que va arribar l’abril passat per evitar el descens. No va aconseguir l’objectiu i tampoc podrà culminar el retorn a Primera. Deixa l’equip en cinquena posició, en llocs de ‘play-off’ d’ascens, però amb clars símptomes de fragilitat. Ramis agafa el relleu a la recerca d’un canvi de rumb i un estil que casi més amb la categoria que tan bé coneix el tècnic català després del seu pas per l’Almeria, Albacete i Tenerife, el seu últim equip abans de recalar a l’Stage Front Stadium. 

Del Nàstic al Madrid

El director esportiu Fran Garagarza aposta per un preparador amb una trajectòria àmplia com a jugador i entrenador. Ramis (Tarragona, 53 anys) es va formar en el Nàstic de la seva ciutat natal fins que va fitxar pel Madrid el 1991. El seu debut a Primera va arribar el 6 de desembre contra el Rayo amb Benito Floro a la banqueta.

Ramis, en la seva etapa com a tècnic de l’Albacete, juntament amb Benito Floro, amb el qual va debutar a Primera com a futbolista. /

EP

El Madrid (2-0) va caure i el central va compartir onze amb clàssics com Buyo, Sanchís, Míchel, Butragueño i Martín Vázquez. Més endavant, jugaria en diversos clubs, entre ells el Tenerife, el Sevilla i el Deportivo, amb el qual va ser campió de Lliga l’any 2000 juntament amb Mauro Silva, Donato, Fran, Djalminha o Makaay. 

A prop de l’ascens

Va penjar les botes el 2006 i va fer el salt a les banquetes al planter del Madrid. Va passar pel juvenil, el cadet i el Castella. La seva primera experiència la va viure a Segona a Almeria, en què va ser acomiadat fa just sis anys. Va arribar com a revulsiu per salvar l’equip i ho va aconseguir, però després va tenir un començament de curs pèssim.

A Albacete va completar un treball notable, amb semifinal de ‘play-off’ d’ascens inclosa, abans de recalar al Tenerife, en el qual va dirigir 124 partits i va estar a punt d’aconseguir un ascens que es va emportar finalment el Girona el 2022. Ara estava sense equip després d’abandonar la banqueta canària el curs passat.

Pare militar

Notícies relacionades

Ramis és el petit de quatre germans i destaca pel seu caràcter metòdic. El seu pare va ser militar i compta amb una completa formació acadèmica. Llicenciat en Ciències Químiques en l’especialitat de Bioquímica per la Universitat Complutense, va ser capaç de compaginar els seus estudis amb el futbol, tot i que també va practicar altres esports, especialment l’atletisme (va arribar a participar en campionats de cros a Catalunya).

Ara li toca assumir el laboratori de l’Espanyol. Dels seus experiments dependrà el futur d’un equip en el qual només val l’ascens. Debutarà diumenge vinent contra l’Osca, situat en llocs de descens.

Temes:

Chen Yansheng