Crisi blanc-i-blava

El petit accionista de l’Espanyol exigeix decisions urgents per evitar un altre descens a Segona

  • L’APMAE demana l’acomiadament del director esportiu, Domingo Catoira, i «una reflexió clara» sobre Diego Martínez en plena «deriva» del club.

El petit accionista de l’Espanyol exigeix decisions urgents per evitar un altre descens a Segona

EFE / Quique García

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Amb tres derrotes consecutives i a un punt del descens abans d’encarar el tram final de temporada, la situació de l’Espanyol ha portat el nerviosisme a totes les esferes del club. També la preocupació i el desencant, com mostra l’Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol (APMAE), que ha emès un dur comunicat en què s’exigeixen mesures a l’estructura esportiva, començant per l’adeu de Domingo Catoira, a qui consideren principal responsable del «fracàs». També es demanen decisions entorn del tècnic Diego Martínez, qüestionat per l’afició després de col·leccionar més suports que crítiques fins als últims resultats.

El comunicat complet de l’APMAE és el següent:.

«La situació esportiva del primer equip, en la jornada 26 amb només 27 punts, estant només un punt per sobre del descens, reflecteixen un clar fracàs en l’estratègia esportiva professional del RCD Espanyol de Barcelona SAD.

El fracàs esportiu ve ja des del pèssim desenvolupament del mercat d’estiu, amb dèficits clars en la confecció de la plantilla (començar la temporada amb fitxes lliures, la nefasta gestió del cas Raúl de Tomás, i la creació d’un problema a la porteria, on no n’hi havia) i un mercat d’hivern que corregeix parcialment però no totalment els dèficits de composició de la plantilla.

Ja en l’última Junta General d’Accionistes, vam avisar de la necessitat de canviar el model de gestió del club. La situació esportiva actual és un avís de la deriva del projecte que ha malbaratat els esforços econòmics de Rastar i, en concret, de l’última ampliació de capital de 40 milions.

Dit això, és clau prendre decisions per encarar la difícil situació esportiva i evitar un descens a Segona Divisió. Així, demanem:

1. Reflexió sobre la figura de l’entrenador. La decisió de cessar l’entrenador és molt delicada i podria ser l’últim recurs; així mateix, ratificar-lo podria reforçar el primer equip. Tenint ara una aturada de 15 dies, és el moment per prendre una decisió sobre la figura de l’entrenador. Sigui quina sigui la decisió que es prengui, s’ha de ser coherent, i l’ha d’explicar clarament i públicament el Consell d’Administració. El fet de no prendre decisions, i no explicar-les, podria ser un error molt car.

2. Cessament de l’actual director esportiu i de l’actual director del futbol base. Per poder començar a desenvolupar un nou projecte esportiu liderat per professionals reconeguts, amb coneixement i experiència a Primera Divisió; fins i tot reincorporant professionals que hagin treballat al club en anteriors etapes. El projecte s’ha de basar en el futbol base com a pedra angular del projecte esportiu. I no podem oblidar-nos del femení com a club històric que som.

Notícies relacionades

3. A partir de la reconstrucció del patrimoni esportiu, recuperació de l’essència de l’espanyolisme amb més presència institucional i social. Necessitem més periquitos als òrgans de decisió.

Així mateix, tornar a demanar a tots els periquitos la màxima unitat i suport al primer equip com només sap fer la nostra afició, ja que la situació és molt delicada. Suport incondicional que es traslladi en una clara exigència perquè prenguin les decisions clau en un moment molt delicat».

Temes:

Espanyol