L’anàlisi de l’adversari

Les claus del rival de l’Espanyol: les amenaces del Barça

  • L’equip periquito torna aquest dissabte a la Lliga en un derbi de contrastos.

Les claus del rival de l’Espanyol: les amenaces del Barça

EFE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’últim partit de l’any de l’Espanyol i el primer de Lliga després d’un mes i mig d’aturada tindrà un escenari especial, un Camp Nou on el Barça intentarà consolidar el liderat. Els periquitos hauran de mostrar la seva millor imatge per sorprendre un rival superior en totes les facetes. Les estadístiques no són prometedores per als blanc-i-blaus. L'equip blaugrana ha guanyat els últims 14 derbis a casa des del 2009 entre Lliga i Copa, amb un balanç de 41 gols a favor i 3 en contra.

El més realitzador contra una defensa de vidre

A l’Espanyol l’espera un dur repte al Camp Nou: contenir l’atac més letal de la Lliga. El Barça ha marcat 33 gols en 14 partits, els mateixos que el Madrid fins a la celebració d’aquesta jornada. Els periquitos, mentrestant, han encaixat 22 gols, un registre que fins a l’aturada només empitjoraven Celta, Cadis (tots dos amb 26) i Elx (31).

Una bona notícia per a l’equip de Diego Martínez és l’absència de Lewandowski, autor de 13 gols a la Lliga (7 al Camp Nou) i gran referència ofensiva del Barça. Ansu Fati sembla l’elegit per substituir el polonès, tot i que Memphis també té opcions. Li tocarà feina extra a la fràgil defensa periquita, en la qual encara no podrà debutar César Montes.


Superioritat física i tècnica en la medul·lar

És evident que una de les fortaleses del Barça rau al centre del camp. Queda per resoldre si Xavi aposta pel clàssic 4-3-3, en el qual Busquets, De Jong i Pedri solen ser els titulars més fixos o si aporta un quart centrecampista d’inici. Gavi ampliaria aquesta nòmina, tot i que també podria entrar-hi amb la seva habitual energia en la segona meitat, fórmula que sol utilitzar el tècnic blaugrana. 

En tot cas, l’Espanyol es veurà molt exigit. La lesió de Keidi Bare impedeix el doble pivot que podrien haver format l’albanès i Vini Souza, com va passar en l’onze inicial contra el Vila-real. Li tocarà a Diego Martínez decidir si reforça la medul·lar amb un recurs ja utilitzat com Calero o si aposta per un onze més creatiu amb Expósito i Darder acompanyant Vini, cosa que sembla massa arriscada.


Ter Stegen tanca amb clau

Si en anteriors temporades, el Barça havia tingut més d’un problema a la porteria amb un rendiment discret de Ter Stegen, en aquest curs el germànic ha tapiat el seu marc. Amb només cinc gols en contra, és el Zamora destacat del campionat, cosa que no li ha valgut per arrabassar la titularitat en la selecció a Neuer, desastrós en el Mundial i lesionat ara. 

Li tocarà a Joselu la missió de fer caure el porter alemany. El punta gallec suma set gols a la Lliga, però es va quedar sense anotar les cinc últimes jornades abans de l’aturada. Braithwaite també estarà especialment motivat contra el seu exequip. Els registres ofensius de l’Espanyol, però, són positius. Amb aquests 16 gols seria a la meitat de la taula en aquest apartat. De moment, només la Real (1), el Madrid (1) i l’Osasuna (1) han aconseguit batre Ter Stegen.

Temes:

Espanyol