Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Polaritzem-nos en el que val la pena i centrem-nos a ser lliures i ajudar els altres"

undefined29566481 planeta tierra200120194336

undefined29566481 planeta tierra200120194336

Xavier Serra Besalú

Se'ns diu sovint —ara mateix ho comenta a un diari un "expert"— que "els algoritmes de les xarxes socials promouen la polarització". Pot ser o no ser veritat. El que es denuncia és que generen odi, perquè els algorismes premien la confrontació. I la solució proposada pel paio entrevistat? Suprimir el botó "compartir" que, entenc, esdevindria un camí per "desactivar" els algoritmes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Se'm presenten dues qüestions: La primera és que "polaritzar" té més d'un significat, sent un mot originari de l'àmbit de la física, ni de l'ètica ni de la sociologia. D'altra banda, a mi m'agrada compartir (ho faig quan vaig al perruquer, quan jugo als escacs, quan lloo el 'fast food' o el sushi, etc.). L'únic fet és que les xarxes, tot això, tan humà i ben natural, ho han anonimitzat i n'han accelerat la velocitat i potència (és un tema de nivell, però no un canvi metafísic, per ara).

Per tant, suggereixo minimitzar l'anonimat i —a nivell més personal— reduir precipitacions i frivolitats, sense capar la possibilitat d'opinar i posicionar-se. Les tecnologies són ja el món d'avui, la nostra realitat.

Ah!, i sobre el primer punt, el dels significats: "polaritzar" tant és —segons la RAE, i tradueixo— "orientar en dues direccions oposades" com també "concentrar l'atenció o l'ànim en alguna cosa". Doncs, vinga, polaritzem-nos en el que val la pena, centrem-nos a ser lliures i ajudar els altres, i menys frases apocalíptiques.

Participacions delslectors

Mésdebats