Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Mai s'ha de perdre l'esperança de cara a la curació dels trastorns mentals"

"Mai s'ha de perdre l'esperança de cara a la curació dels trastorns mentals"

El neuròleg José Masdeu, professor de la Universitat de Cornell (EUA) i cap del departament de Neuroimatge de l'Hospital Houston Methodist (Houston, Texas) va assegurar fa uns mesos a València que "en els pròxims tres anys podrem tenir la curació per a l' esquizofrènia".

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Amb aquesta afirmació tan optimista i contundent, els qui la pateixen podran dir amb el cap ben alt que estan en procés de curar-se, en lloc d'enquistar-se amb l'etiqueta que sovint limita aquestes persones que tenen problemes d'adaptació a la comunitat i més barreres en la part laboral i sentimental. Actualment, les persones que la pateixen estan rebent ajudes socials i econòmiques per part de l'Estat.

Durant molt de temps,l els especialistes de la psiquiatria mai han mostrat esperança, però actualment la tendència de pensament està experimentant canvis i pronostiquen una qualitat de vida normalitzada. Totes les famílies tenen algun familiar o altre que pateix esquizofrènia o trastorns mentals lleus o severs, i és la principal causa de malaltia d'aquest segle. Cal optimisme.

El fet que s'hagi posat fil a l'agulla i s'hagin fet aquestes afirmacions dona motius per pensar que es curaran aproximadament en uns tres anys.

Sempre dic que en aquesta vida l'esperança mai s'ha de perdre, i per aquest motiu crec que seria bo que les persones, les institucions i organismes es comprometin a donar esperança als que més ho necessiten. Enhorabona al doctor Masdeu per la seva gran tasca. El desenllaç més feliç pot arribar quan menys ens ho esperem.

Participacions delslectors

Mésdebats