Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Cal educar els nostres fills en l'acceptació i l'autoestima"

zentauroepp17261110 barcelona  barcelones  13 10 2011    sociedad   problemas co170602212554

zentauroepp17261110 barcelona barcelones 13 10 2011 sociedad problemas co170602212554 / JOAN PUIG

"Em genera pavor publicar una foto meva sense retocar", frase que va pronunciar la 'influencer' i actriu Jedet, que té més de 449.000 seguidors a Instagram. Com ella, milers d’usuaris a les xarxes socials han idealitzat una realitat totalment distorsionada, i amaguen qualsevol imperfecció que no els hi acabi d’agradar amb un parell de filtres. Fins i tot jo mateixa he fet servir el 'photoshop' en molts dels meus 'selfies' abans de publicar-los, i no n'estic gens orgullosa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L’ autoestima cau desmesuradament mentre que l’inseguretat augmenta. Comparem la nostra realitat amb la imatge que nosaltres ens hem creat que, per descomptat, és inviable. Per aixó, moltes vegades intentem convertir aquesta ficció en realitat amb la cirurgia plàstica, cosa més aviat poc sana psicològicament parlant. Sí és cert que pot ser una bona eina per a millorar l’autoestima en casos concrets, però moltes altres vegades són procediments derivats d’un comportament obsessiu i una manca de teràpia psicològica.

Com a jove preocupada per la salut mental de les próximes generacions en referència a les xarxes socials o canons de bellesa, proposo y demano que per davant hi hagi sempre una educació. Primerament adulta, per poder educar els nostres fills d’una manera que els permeti fer un bon ús del telèfon móvil, que s'acceptin i s'estimin tal com són, i així poder afrontar qualsevol repte mental.

També, si volem fer ús dels filtres o de la nova i viral intel·ligència artificial, fem-ho, però de forma mesurada, i ho fem saber als altres perquè no hi hagi confusions ni creem falses esperançes. I ara pregunto: ens sentim realment millor quan distorsionem la realitat, o estem potenciant les nostres pors o inseguretats?

Participacions delslectors

Mésdebats