07 d’abr 2020

Anar al contingut

"Dos exemples de la justícia a Espanya, que beneficia als delinqüents"

Juli Martí

"Dos exemples de la justícia a Espanya, que beneficia als delinqüents"

FERRAN SENDRA

El primer: pertanys a una família de gent obrera, estàs treballant tota la vida per comprar un habitatge i te'n vas un cap de setmana. Quan hi tornes, et trobes uns joves que s'han apoderat del teu pis. Diuen que són okupes. Avises a la policia i increïblement no els treu de casa teva, et diuen que facis una denúncia al jutjat, i que no se t'acudeixi tallar ni la llum, ni l'aigua ni el gas. Si tens sort, podràs tornar a casa teva al cap de mig any. No hi ha cap llei que protegeixi la propietat privada, ni els drets dels que han treballat, tants anys, per tenir una llar per la seva família.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El segon: et roben al carrer o al metro. La policia deté al lladre, però t'informa que ja l'han detingut més de 500 cops. Surts de la comissaria vigilant que el lladre no et conegui, perquè ja torna a ser al carrer. No hi ha cap llei que castigui la reincidència.

Això, que fa tants anys que dura, i que va augmentant la inseguretat ciutadana, s'arreglaria amb un parell de lleis. És increïble, totalment increïble: algú ha sentit a un sol polític parlant dels gravíssims problemes de la justícia espanyola que beneficia als delinqüents? Què fomenta que la delinqüència augmenti cada dia?

No es culpa de jutges, ni de policies, és culpa dels polítics que haurien de fer les lleis i que no doten la justícia dels mitjans necessaris.

Participacions delslectors

Mésdebats