Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"A Rupit-Pruït demanem prevenció i protecció davant dels atacs del llop"

Imagen del lobo encontrado en la zona de Rubit

Imagen del lobo encontrado en la zona de Rubit / Acció Climática

Som els ramaders afectats pels atacs del llop els passats dies 16, 17 i 18 de maig a la població de Rupit-Pruït. Aquest fet ha trasbalsat la nostra vida. Hem treballat des de fa molts anys pel benestar animal, el manteniment del medi i el control dels incendis forestals. En definitiva, hem aplicat totes aquelles mesures que el sentit comú i les indicacions de les diferents administracions recomanen per fer les coses ben fetes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara ens trobem amb aquest depredador. Els consells dels tècnics per la prevenció dels atacs ens comporten no poder respectar el benestar animal i destinar cuatre hores més de feina per aplicar aquestes mesures, que no son fixes ni definitives. Això fa que comencem a treballar a les sis del matí i acabem a les nou o les deu del vespre, amb una hora escassa per poder dinar. Cap sindicat aprovaria un horari laboral d’aquesta extensió i de diumenge a diumenge.

La nostra salut física i mental està en perill. No en teníem prou amb les dificultats que comporta la nostra feina que ara hi hem d'afegir aquest carnívor. No ens oposem a la presència d’aquest animal a Catalunya, però el que sí demanem és prevenció i protecció pels nostres ramats. És molt demanar? Demanem suport.

Participacions delslectors

Mésdebats