Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Defensem la continuïtat històrica i cultural del mercat de numismàtica i filatèlia de la plaça Reial"

Alegría contenida. La alegría de ver a vecinos y vecinas recuperando espacios turísticos de la ciudad que antes del covid eran tomados por el turismo contrasta con las persianas bajadas de los comercios del centro, que esconden el drama de miles de trabajadoras y trabajadores que se han quedado sin trabajo. Esta instantánea la tomé el 11 de junio, en la Placa Reial. 

Alegría contenida. La alegría de ver a vecinos y vecinas recuperando espacios turísticos de la ciudad que antes del covid eran tomados por el turismo contrasta con las persianas bajadas de los comercios del centro, que esconden el drama de miles de trabajadoras y trabajadores que se han quedado sin trabajo. Esta instantánea la tomé el 11 de junio, en la Placa Reial.  / FERRAN NADEU

Des de l’Associació de Numismàtica i Filatèlia de la plaça Reial ens veiem en l’obligació de fer pública la nostra preocupació davant de la incertesa generada per l’aplicació de la nova normativa sobre venda no sedentària, que podria posar en perill la continuïtat d’una activitat històrica i cultural única a la ciutat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El mercat de col·leccionisme de la plaça Reial no és només un espai de venda: és un punt de trobada intergeneracional que des de fa més de 75 anys fomenta la cultura, la memòria històrica i l’intercanvi de coneixements. Diumenge rere diumenge, veïns, col·leccionistes, estudiosos i turistes s’hi apropen per compartir la passió per la numismàtica, la filatèlia i altres objectes que expliquen la nostra història.

Entenem que les normatives han d’actualitzar-se i adaptar-se als nous temps. No obstant això, reclamem que aquesta adaptació es faci amb sensibilitat i reconeixement cap a aquelles iniciatives que, com la nostra, formen part del patrimoni immaterial de Barcelona.

Som conscients de les comunicacions rebudes per part de l’ajuntament, en les quals se’ns informa del final de les llicències actuals i de la possibilitat de sol·licitar una nova autorització per a un període de 15 anys. Ara bé, una concessió tan llarga planteja una dificultat greu: la manca de renovació generacional dins del sector.

Molts paradistes són persones grans que no poden comprometre’s a una activitat a tan llarg termini, mentre que les noves generacions troben obstacles legals i burocràtics per incorporar-se progressivament al mercat. La rigidesa del sistema de concessió a 15 anys, pensat per a activitats comercials estàndard, no s’ajusta a la naturalesa viva, canviant i cultural d’un mercat com el nostre.

Participacions delslectors

Mésdebats