Avanç

Com afronta Catalunya el perill de sequera crònica, diumenge a EL PERIÓDICO

EL PERIÓDICO explora les actuacions, presents i en desenvolupament, per estar preparats per a un futur climàtic amb menys i pitjors pluges

Com afronta Catalunya el perill de sequera crònica, diumenge a EL PERIÓDICO

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les reserves d’aigua a Catalunya estan per sota del 30%. Les últimes pluges amb prou feines han pal·liat els efectes de la sequera que patim des de fa més d’un any i que ha obligat a replantejar la gestió d’aquest recurs. Les administracions han impulsat iniciatives, algunes d’acció immediata i altres de llarg recorregut, en previsió de futures crisis. Pensant en aquest llarg termini, EL PERIÓDICO dedica el seu pròxim Tema de diumenge a com afronta Catalunya un dels pitjors escenaris previstos per a les pròximes dècades, el de la sequera extrema.

A partir de les dades i anàlisis d’institucions com l’Agència Catalana de l’Aigua, científics i altres actors, aquest diari ha elaborat un conjunt d’informacions per explicar el futur climàtic que ens espera (plourà menys i pitjor), presentar el que s’ha fet i avançar pròximes actuacions, entre les quals destaquen les plantes dessalinitzadores i les estacions de regeneració. Per la seva banda, Aigües de Barcelona parlarà d’un projecte innovador del cicle de l’aigua en el qual està treballant, finançat amb fons europeus. Finalment, s’oferiran als lectors consells per reduir el consum d’aigua.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L’altre rol de Prigojin

Notícies relacionades

L’edició dominical d’EL PERIÓDICO també retratarà una persona clau de la guerra d’Ucraïna, Ievgueni Prigojin. Molt s’ha escrit i s’ha dit des de fa una setmana del cap del grup de mercenaris Wagner que va desafiar Vladímir Putin amb un motí armat, però del que amb prou feines s’ha parlat és que Prigojin, a més de combatent, delinqüent i empresari que servia els càterings al Kremlin, ha estat darrere, des del 2019, de diverses pel·lícules de glorificació de les gestes bèl·liques de Rússia i del seu president. El suplement Entendre-hi més aprofundeix en el seu tema de portada en aquesta faceta menys coneguda del líder de Wagner.

Les pàgines dominicals parlaran d’un altre personatge de vida misteriosa: el rei del Marroc Mohamed VI, que pràcticament ha desaparegut de la vida pública i que en les últimes aparicions se’l veu més prim i pàl·lid, un fet que ha desencadenat tota mena d’inquietuds. L’entrevista setmanal d’aquesta setmana és a Josep Antoni Duran i Lleida i el perfil d’una de les reines dels programes del cor: Tamara Falcó, que es casa dissabte vinent.

Temes:

Aigua Sequera