Avanç

Radiografia dels nous consistoris, en el Tema de diumenge d’EL PERIÓDICO

Radiografia dels nous consistoris, en el Tema de diumenge d’EL PERIÓDICO

Joan Puig

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La informació política se centra aquests dies en els pactes per governar els municipis i les comunitats autònomes on els resultats del 28M no van donar una majoria absoluta a cap partit. Alguns d’aquests acords ja estan tancats i d’altres ho faran en les pròximes hores. El termini acaba dissabte vinent, quan se celebren els plens per constituir els nous ajuntaments, als quals EL PERIÓDICO dedicarà una àmplia cobertura en l’edició digital, amb un seguiment durant tota la jornada, així com en el Tema de diumenge de l’edició impresa.

El focus principal estarà en el que passi a Barcelona dissabte a la tarda, on Xavier Trias i Jaume Collboni aspiren a rellevar Ada Colau a l’alcaldia. El diari cobrirà també els plens de ciutats de l’àrea metropolitana i oferirà una radiografia de com queda el poder local a Catalunya i Espanya. En l’àmbit català, el mapa reflectirà amb tota probabilitat com el PSC guanyarà pes, mentre es posarà a prova la unitat independentista en els pactes. I al conjunt d’Espanya es visualitzarà el degoteig d’acords entre el PP i Vox per controlar la major part de les capitals de província, i també la pèrdua d’un bon nombre de vares de comandament per part de l’esquerra.

Adeu a Berlusconi

L’atenció informativa també s’atura en Silvio Berlusoni, el polític que més ha marcat la vida dels italians en les últimes dècades. Figura única i divisòria com cap, amb la seva mort desapareix una manera de fer i servir-se de la política. Però la seva empremta és profunda i sobreviu al personatge enterrat aquest dimecres a Milà. El suplement ‘Entendre-hi més’ explora la transformació experimentada per Itàlia sota els seus successius mandats i analitza el seu llegat avui i pels anys que vindran.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Un altre milionari però en el pol oposat a Berlusconi, George Soros, ha sigut també notícia aquesta setmana a l’anunciar que cedeix les regnes del seu imperi al seu fill Alexander, de 37 anys. ‘Entendre-hi més’ explica qui és aquest hereu, que ja s’ha declarat «més polític» que el seu pare .

En aquests dies en què milers d’estudiants esperen la seva nota de la selectivitat per saber si han entrat a la carrera dels seus somnis, el suplement fa un repàs del panorama universitari espanyol i revela el creixement que estan experimentat en els últims 25 anys els centres privats.