Entre Tots

Colau respon a una lectora d’EL PERIÓDICO que es plantejava anar-se’n de Barcelona

Colau respon a una lectora d’EL PERIÓDICO que es plantejava anar-se’n de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Ja no queda essència de barri, i els veïns ens sentim cada vegada més incòmodes i impotents en aquest entorn, més i més dedicat a l’oci i al turisme mal entesos», escrivia Marta Martínez-Orozco, una veïna del carrer d’Enric Granados, a l’Eixample, en una carta enviada a Entre Tots. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va respondre personalment a la seva queixa en una entrevista en exclusiva per a EL PERIÓDICO:  «L’entenc perfectament perquè jo també visc a l’Eixample, i sé de què està parlant. I precisament el que estem intentant és intervenir per recuperar l’Eixample per a la seva gent».

La lectora explica a la carta que els petits comerços han anat tancant i aquests espais han sigut ocupats per bars i restaurants, i que la proliferació de pisos turístics en aquesta zona genera soroll i molèsties per als veïns. Per tot això es planteja deixar la seva estimada Barcelona i instal·lar-se al seu poble, «a disfrutar dels petits moments del dia amb els veïns i els comerços de tota la vida». Colau comprèn el malestar de la veïna i demana paciència amb una problemàtica «que s’ha anat acumulant durant dècades», un rumb que no es pot «modificar en dos anys», diu. Amb tot, remarca l’alcaldessa, «en totes les noves modificacions urbanístiques que estem fent ho tenim com a prioritat».

Notícies relacionades

Tornant a l’ànima dels barris, l’alcaldessa afirma que des que va arribar a l’alcaldia ha intentat que la ciutat deixi d’estar «en venda per al primer postor que arribava amb un talonari, ja fos amb vivendes o comerços», i en posa com a exemple les multes a fons voltors per especular amb vivendes i les suspensions de llicències per a nous bars, restaurants i botigues alimentàries.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La queixa de la veïna de l’Eixample, la carta de la qual es va viralitzar a principis de setembre, acumula més de 200 comentaris d’usuaris registrats. L’alcaldessa va convidar la lectora a fer un volt per mostrar-li algunes de les iniciatives municipals implantades. «Estaré encantada de visitar l’Eixample amb la Marta», diu l’alcaldessa. 

Temes:

Ada Colau