Nous mètodes

Els refugis del Pirineu obren una web per fer les reserves ‘online’

  • 70 allotjaments estan inclosos en aquest projecte d’inversió del fons europeu que arriba als 1,5 milions d’euros

Primeres nevades al Pirineu.

Primeres nevades al Pirineu.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El projecte europeu Enterpyr II ha permès coordinar els refugis de tota la serralada pirinenca i posar en marxa la primera central de reserves ‘online’ per aquest tipus d’allotjament, una fita que han perseguit durant molts anys els amos dels refugis per tal d’oferir una oferta unificada més enllà de les divisions administratives. Així mateix, s’espera que es puguin anar afegint refugis privats que han quedat fora. 

¿Com funciona la web?

El projecte ha posat en marxa un cercador en què l’usuari pot veure una graella d’imatges dels 70 refugis. A partir de les imatges es pot obtenir informació de cadascun, així com el ‘link’ directe per gestionar la reserva. A més, la web ofereix informació sobre les diverses rutes i activitats que es poden fer a la zona. Des del següent enllaç és possible visitar la web.

Notícies relacionades

També han inclòs entre els 70 refugis del Pirineu el de Lluís Estassen del Berguedà, que dona accés al Pedraforca i el Cadí, i el dels Cortalets, a Prades, que dona accés al Canigó. Quant al Pirineu de Lleida, la central de reserves també inclou, per ara, els refugis de la Ventosa i el Calvell a l’Alta Ribagorça; la Colomina al Pallars Jussà; l’Amitges, el Certascan, el Josep Maria Blanco i el Vallferrera al Pallars Sobirà, i l’Artiga de Lin, el Colomers, el Conangles, la Restanca i el Saboredo a la Vall d’Aran.

¿En què consisteix aquest projecte?

Entrepyr II és un projecte de cooperació transfronterera emmarcat en el programa de Cooperació Territorial Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA), creat per la Unió Europea, que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros dels fons europeus. L’objectiu d’aquest projecte és fer promoció internacional del Pirineu perquè arribi a un públic internacional a què ara no té accés, millorar la sostenibilitat ambiental i implementar llocs de treball