Mobilitzacions durant el coronavirus

El 80% dels càmpings i el 15% dels hotels de Tarragona obriran per Setmana Santa

  • La presidenta de la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de la província assegura que «una altra temporada sense visitants internacionals seria la sentència per a molts establiments»

El 80% dels càmpings i el 15% dels hotels de Tarragona obriran per Setmana Santa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tarragona obrirà el 80% dels càmpings i el 15% dels hotels de la província durant les festivitats de Setmana Santa malgrat les restriccions implantades pel Procicat fins al 9 d’abril. No obstant, molts ho faran de forma parcial i d’altres tornaran a tancar passades les celebracions amb l’esperança de reobrir més endavant sota unes millors condicions que els permetin rebre visitants de tot Espanya.

La Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona Província (FEHT) ha sigut l’encarregada d’anunciar-ho a través d’un comunicat aquest dimecres, en el qual també ha afirmat que obriran el 50% de les places d’apartaments turístics.

Dates crítiques per a l’hosteleria

La presidenta de l’entitat FEHT, Berta Cabré, ha lamentat que l’any passat es perdés la Setmana Santa a causa del tancament. Tot i que es mostra positiva sobre la recepció de visitants catalans, assegura que «la d’aquest any continuarà sent atípica, ja que no tindrem les grans competicions esportives que se celebren habitualment a la Costa Daurada, ni els nostres visitants fidels d’Aragó, Navarra i Euskadi».

Cabré també ha subratllat que la meitat dels turistes de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són estrangers, per la qual cosa «una altra temporada sense visitants internacionals seria la sentència per a molts establiments. Recordem que hi ha hotels que estan tancats des de l’octubre del 2019».

Notícies relacionades

L’ocupació per Setmana Santa de les comarques de l’interior i de l’Ebre, on els establiments «són més petits», apunta Cabré, és mitjana-alta, amb entre el 60% i el 85% de l’aforament ocupat. Per la seva banda, els hotels i càmpings ubicats a la costa, usualment amb instal·lacions més grans, s’enfronten a un ocupació baixa-mitjana, que se situa entre el 30% i el 60%.

«És un inici interessant», ha declarat la presidenta de l’associació. «Reobrirem els establiments amb totes les mesures de seguretat, donarem feina als nostres professionals i ens posarem de nou en marxa amb l’esperança que aquest estiu sigui substancialment millor que el de l’any passat», ha conclòs.