Pandèmia del coronavirus

¿Com serà la Setmana Santa 2021 a Espanya? Les restriccions Covid que ens esperen

1
Es llegeix en minuts

La Setmana Santa s’acosta però, en aquesta ocasió, els espanyols no podran disfrutar d’uns dies de festa lluny de casa. La situació pandèmica aconsella prudència, per la qual cosa caldrà esperar a una ocasió millor per desplaçar-se entre autonomies per anar a la platja i a la muntanya. El tancament perimetral afectarà totes les comunitats i ciutats autònomes, tot i que l’entrada a les Canàries i les Balears es limités als supòsits que estableix el reial decret 926/2020 de 25 d’octubre, és a dir, els de l’actual estat d’alarma. Per tant, no està permès el turisme nacional i només estan autoritzats els viatges a les illes per motius laborals, visites al metge o exàmens, entre d’altres.

Notícies relacionades

L’ordre del Ministeri de Sanitat assenyala com a mesures de compliment obligatori les següents:

Limitació de la mobilitat territorial

La mobilitat serà limitada pel tancament perimetral de totes les comunitats i ciutats autònomes i subjecta a les excepcions regulades a l’article 6 del reial decret 926/2020, de 25 d’octubre. Aquesta mesura no s’aplicarà a les comunitats autònomes de les Illes Canàries i Illes Balears. L’entrada als seus territoris es limitarà als supòsits que estableix el reial decret 926/2020, de 25 d’octubre.

Toc de queda

Es limitarà el dret de mobilitat nocturna com a màxim des de les 11 de la nit fins a les 6 del matí.

Limitació de la permanència de grups de persones als espais públics o privats

Es limitarà la permanència de grups de persones a un màxim de quatre en espais públics tancats i sis en espais públics oberts, tret que es tracti de convivents. En espais privats, les reunions es limitaran a convivents.


La norma inclou també una sèrie de recomanacions, com la de no baixar el nivell d’alerta en el qual es troba la comunitat des de les dues setmanes prèvies a l’inici de la Setmana Santa, tot i que els indicadors siguin favorables; no celebrar esdeveniments massius de qualsevol índole i portar a terme una campanya de comunicació institucional per evitar la relaxació de comportaments amb el lema «No salvem setmanes, salvem vides».