Restriccions

¿On puc viatjar per Setmana Santa sense PCR ni quarantena?

  •  Llistat de països estrangers on es pot volar si a la vostra comunitat hi ha aeroport internacional o limita amb França

¿On puc viatjar per Setmana Santa sense PCR ni quarantena?
4
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fet que cada país –no només de la Unió Europea, sinó d’arreu del món– apliqui les seves pròpies polítiques a l’hora d’imposar restriccions per als turistes que volen visitar-los fa que es donin certes incongruències, com que un català no pugui viatjar a les Balears –que està plena d’alemanys– o que un andalús no pugui anar a la Costa de la Mort gallega i, no obstant, sí puguin anar tots dos a les platges de Costa Rica o la República Dominicana sense condicions.

Però el fet que un alemany o un francès pugui venir a Espanya a «mamar com ossos», tal com denunciava el televisiu cuiner Karlos Arguiñano –criticant que ell no pugui sortir de Guipúscoa i anar a la pròxima Rioja–, implica que els espanyols no podem anar a la comunitat autònoma limítrof, però sí volar cap a un país estranger si a la nostra comunitat autònoma hi ha un aeroport que faci vols regulars o si limita amb França, com és el cas de Navarra, Euskadi, Aragó i Catalunya. Les comunitats autònomes que limiten amb Portugal –Galícia, Castella i Lleó, Extremadura, Andalusia– hauran d’esperar fins després de Setmana Santa, ja que el país veí ha tancat les seves fronteres amb Espanya fins, almenys, després de Setmana Santa.

I les restriccions que imposa cada país per acollir espanyols varia: hi ha els que exigeixen quarantena i PCR i els que es conformen només amb una PCR. I fins i tot n’hi ha que, de moment, no demanen res.

Notícies relacionades

De moment, i si la cosa no canvia en una setmana, aquests són els països més permissius per viatjar per Setmana Santa:

Costa Rica


S’ha de completar un formulari (que es pot obtenir clicant aquí) de ‘passi de salut’ abans de volar a Costa Rica, que generarà un codi QR que s’ha de presentar a l’arribada. A més, els passatgers han de tenir una assegurança de viatge amb cobertura de tractament i despeses d’allotjament per coronavirus (Covid-19). La mesura no s’aplica als nacionals o residents a Costa Rica o aquells passatgers amb prova de tenir doble nacionalitat de Costa Rica. Els passatgers han d’arribar a San José (SJO) o Libèria (LIR).

República Dominicana

Els espanyols que vagin al paradís caribeny tampoc necessiten aportar PCR ni fer quarantena. Als aeroports i altres ports d’entrada faran una prova d’alè ràpida i aleatòria a el 3%-15% dels passatgers i tots aquells que presentin símptomes a la seva arribada. Els passatgers menors de cinc anys i membres de tripulacions estan exempts d’aquest procediment. Tots els passatgers també hauran de passar un control de temperatura. Els passatgers que presentin símptomes o els resultats d’anàlisi del qual siguin positius seran aïllats i atesos en llocs autoritzats.

Turquia

El país obre les seves fronteres als turistes sense quarantenes ni PCR, fins i tot als britànics. A més, ofereix un paquet d’assegurança Covid-19 des de 15 euros que cobreix les despeses de tractament, medicació i atenció d’emergència si un viatger requereix tractament hospitalari. Una assegurança d’allotjament addicional cobrirà els hostes en cas que hagin d’estendre la seva estada a causa d’un contagi.

Els països que només exigeixen una prova PCR amb resultat negatiu com a requisit per entrar i tornar del país són, fins ara i fins al 9 d’abril, 148: l’Afganistan, Albània, Andorra, Anguila, Antigua i Barbuda, l’Argentina, Armènia, Aruba, Àustria, l’Azerbaidjan, les Bahames, Bahrain, Bangladesh, les Barbados, Bèlgica, Belize, les Bermudes, Butan, Bolívia, Bonaire, Bòsnia Herzegovina, el Brasil, Bulgària, Cap Verd, Cambodja, la República Centreafricana, el Txad, Colòmbia, les illes Comores, la República Democràtica del Congo, la Costa d’Ivori, Croàcia, Cuba, Curaçao, Xipre, Dinamarca –excepte les illes Fèroe i Groenlàndia–, Djibouti, Dominica, l’Equador, Egipte, el Salvador, Estònia, Swazilàndia, Etiopia, Finlàndia, França, la Polinèsia Francesa, Gabon, Gàmbia, Geòrgia, Alemanya, Ghana, Grècia, Granada, Guadalupe, Guatemala, República de Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haití –que l’exigeix des del passat 9 de febrer–, Hong Kong, Hongria, Islàndia, l'Iran, l'Iraq, Irlanda, Itàlia, Jamaica, Jordània, Kazakhstan, Kenya, República de Corea, Kuwait, Kirguizistan, Letònia, Líban, Libèria, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Madagascar, Malawi, Maldives, Mali , Malta, Martinica, Maurici, Mèxic, Moldàvia, Mònaco, Montenegro, Marroc, Moçambic, Namíbia, Nauru, Nepal, Països Baixos, Nicaragua, Nigèria, Macedònia de el Nord, Noruega -excepte les regions de Møre og Romsdal i TrØndelag-, el Pakistan , Panamà, Papua Nova Guinea, Paraguai, Perú, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Reunió, Romania, Rússia, Rwanda, Saba, San Marino, Sao Tomé i Príncipe, Aràbia Saudita, Senegal, Sèrbia, Seychelles, Sierra Leone, Singapur, Eslovàquia, Eslovènia, Somàlia, Sud-àfrica, Sudan d'al Sud, Espanya, Sant Cristòfol i Neus, Sant Eustaqui, Saint Lucia, Sant Martí, Sant Vincent i les Grenadines, Sudan, Suècia, Suïssa, Tanzània, Tailàndia, Togo, Tunísia, Illes Turks i Caicos, Uganda, Ucraïna, Emirats Àrabs Units, Regne Unit, Uzbekistan, Zàmbia, Zimbabwe.