Propostes d'estiu

El mar i muntanya de Tarragona, des de l'experiència campista

El sector es prepara per a la temporada turística amb ofertes pensades per a famílies i experiències en la naturalesa

zentauroepp53469409 sociedad 19 05 2020 campings de la provincia de tarragona  f200519203132

zentauroepp53469409 sociedad 19 05 2020 campings de la provincia de tarragona f200519203132 / Juan Segovia

5
Es llegeix en minuts
Carme Escales

En tenda de campanya, caravana o bungalou, l’experiència del càmping, a l’aire lliure i amb només algunes zones comunes concretes que s’hauran d’adaptar aquest estiu als protocols de seguretat, pot compensar molt bé tants dies sense contacte per a la majoria amb el mar i la muntanya. Són espais oberts, com petits pobles i diversa tipologia d’allotjaments, a gust del consumidor, amb animació d’activitats que motiven les jornades de desconnexió.

A les comarques de Terres de l’Ebre, la Costa Daurada i el litoral i interior de Tarragona, l’oferta és àmplia. Tenim càmpings on escollir el que millor s’adeqüi a les nostres expectatives. A la seva web, Càmpings de Tarragona, l’associació que representa 57 d’aquests càmpings de la demarcació de Tarragona, els trobarem classificats segons la seva categoria, els serveis disponibles, els esports que s’hi puguin practicar dins o als voltants, si tenen piscina o si admeten mascotes. Els trobarem des de la costa fins als entorns naturals de l’interior.

Des d’aquests, a més, tindrem a prop per visitar alguns cellers on es produeixen vins amb denominació d’origen i petits nuclis de població on el comerç tradicional, sigui a les botigues, com a les parades del seu mercat setmanal, ens permetran degustar fruites i verdures de les hortes de l’entorn i productes de gastronomia elaborats artesanalment al territori.

Com a grans atraccions, sobretot per als més petits de casa, no s’ha d’oblidar que serem a un pas del complex lúdic de PortAventura, el seu Ferrari Land i el Costa Caribe Aquatic Parc, 50.000 metres quadrats d’atraccions, zones verdes i superfícies aquàtiques perquè disfruti tota la família. A més de l’altre pròxim i refrescant parc d’Aquopolis, amb els seus ràpids, tobogans, llacs i jacuzzis, i el seu delfinari.

A prop del mar

Només a 700 metres del monument històric de l’Arc de Berà, arc de triomf romà construït sobre l’antiga Via Augusta, Patrimoni de la Humanitat, hi ha el càmping Stel (té previst obrir el 25 de juny, ho anunciarà a la seva web). Si es vol practicar esport, aquesta és una bona opció, ja que disposen de pistes de gairebé tot. A més, aquest càmping té molt a prop el Roc de Sant Gaietà, la urbanització que reprodueix fidelment un autèntic poble de pescadors.

Adaptant les mesures de seguretat per la crisi sanitària, els càmpings aniran obrint progressivament. / ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE LA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE

També ubicat al costat de la platja i a prop de PortAventura hi ha un dels càmpings que compta amb les millors qualificacions europees i que ha rebut més guardons. És el Platja Motroig Camping Resort (obrirà el 12 de juny). Organitzats per diferents ambientacions i estils, els seus diferents espais d’allotjament són dels favorits per a clients alemanys i holandesos des de fa 25 anys. Aquest estiu, no obstant, seran les famílies de Catalunya les que principalment podran disfrutar del recinte i totes les seves instal·lacions.

Per a nudistes

Sense deixar el litoral, i pensant en els amants de les platges naturistes, la del Torn, situada en un Espai d’Interès Natural a l’Hospitalet de l’Infant i la platja nudista més extensa del Mediterrani, connecta amb el càmping El Templo del Sol, que també és naturista.

Tal com expressen en la presentació d’aquest càmping, «el nu integral es correspon essencialment a la recerca del benestar quan les circumstàncies ho permeten i al plaer d’estar en contacte amb la naturalesa». Així que permeten el nudisme de manera lliure a la zona d’acampada, el recomanen a la platja i l’indiquen de manera obligatòria a les piscines, però el desautoritzen a les zones de serveis. A les seves instal·lacions hi ha un Wellness Resort també naturista amb jacuzzis i piscines amb aigua de mar, per poder relaxar-se encara més.

I abans d’abandonar la costa per endinsar-nos a l’interior de Tarragona, una altra de les recomanacions possibles ens porta fins al càmping Eucaliptus (preveu obrir el 12 de juny), al Delta de l’Ebre. Són particularment cuidades les seves parcel·les per acampar amb la nostra tenda i les casetes de fusta amb molt encant que reprodueixen les comoditats d’una llar i envoltades d’arrossars. Les postes de sol són espectaculars. I des d’aquí es pot practicar caiac a la badia dels Alfacs i conèixer les tradicions més sorprenents acompanyats pels qui més les han mamat, com l’amic Josep Bertomeu, un dels protagonistes de les experiències que s’organitzen sota el segell Delta Polet.

Interior i muntanya

L’experiència de l’Ecocàmping Vinyols, en el municipi de Vinyols i Els Arcs, que obrirà ja el cap de setmana del 19 de juny, tampoc té pèrdua. La seva finca agrícola, la seva granja d’animals i les seves botigues d’acampada de cotó marquen una sublim diferència. Els seus bungalous són completament de fusta i també disposen d’unes originals i àmplies caravanes retro.

I ja a les muntanyes de Prades, dues propostes més. Una és l’experiència campista al càmping  Prades Park –obert ja–, un complex que conserva l’ambient d’un càmping tradicional amb confortables allotjaments per disfrutar en parella, en família, també amb comoditats per a clients sènior i on també accepten mascotes. A més, compten amb bungalous dissenyats especialment per a famílies que necessitin més espai per moure’s en cadira de rodes, accessibles per tot l’interior i terrassa.

Notícies relacionades

Una altra opció a les muntanyes de Prades, també ja en marxa, és el càmping Serra de Prades, que té spa, wellness i piscina climatitzada, i també un mini zoo on un granger guia els nens i nenes perquè siguin ells mateixos que donin menjar a les cabres i altres animals. Es poden practicar diversos esports a terra i aigua, esports d’aventura i participar en activitats d’animació. Els serveis s’aniran obrint gradualment fins al 26 de juny per adaptar-se a la normativa imposada per la crisi sanitària.

Des de qualsevol d’aquestes dues últimes opcions a Prades es poden compaginar les jornades al càmping amb alguna de les propostes d’El Brogit, una empresa local de senderisme i agència de viatges d’ecoturisme que organitza activitats i vacances guiades, combinant tastos de vi, cervesa, mel, menjars tradicionals, excursions teatralitzades, de fotografia, nocturnes, astronòmiques, naturalístiques, o fins i tot buscar bolets i fer recorreguts amb bicicleta elèctrica.