On Catalunya

comissió telemàtica

El Govern i l'ACA elaboren un pla de desconfinament de les platges catalanes

Està pendent de l'aprovació del comitè tècnic del Pla de Protecció Civil

290520 playas ep / periodico

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha presidit aquest divendres la comissió telemàtica convocada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en la qual han elaborat un pla de desconfinament de les platges després del coronavirus, que haurà d’aprovar el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Calvet ha insistit que aquest estiu «ha de ser el més productiu possible malgrat l’afectació per la Covid-19», perquè la ciutadania pugui disfrutar de les platges i espais de bany amb la màxima normalitat possible i poder ajudar al turisme i als sectors associats.

Notícies relacionades

El conseller ha detallat que el protocol de mesures preventives per a la gestió de 234 platges amb 253 punts de control ha de vetllar per «la qualitat, seguretat i salubritat de les aigües com en els últims anys», vetllant per la qualitat. Han proposat restringir el bany a la platja del Fòrum de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) i la del Rec, del Molí de l’Escala (Girona) perquè són d’una «categoria insuficient», a més de 30 desembocadures d’aigua dolça de 20 municipis catalans.

També han plantejat restringir el bany entre 24 i 72 hores de les platges durant episodis de pluja o en situacions d’incidència puntuals, informar diàriament de l’estat de les aigües a ‘PlatgesCAT’ i fer el seguiment diari de les infraestructures de sanejament del litoral per al seu correcte funcionament.