Iniciativa pionera

El Parc Samà de Cambrils, el primer que reobre portes amb la desescalada

parc-sam-3

parc-sam-3

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc Samà de Cambrils (Tarragona) ha reobert portes aquest dissabte, el primer dels espais patrimonials d’aquestes característiques que ha pres la iniciativa coincidint amb la desescalada per fases després de les crisis de la Covid-19.  La decisió ha suposat la reincorporació de deu empleats, segons informa DNA Turismo y Ocio, empresa que gestiona aquest jardí històric de 14 hectàrees.

El vicepresident del Comitè Nacional Español d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, Jordi Tresserras, ha participat en acte d’obertura ja ha destacat que «el Parc Samà, al costat de l’Alhambra de Granada i els Jardins d’Aranjuez, està sent pioner en la gestió d’aquests espais patrimonials durant i després del confinament. És el primer a obrir les seves portes i creiem que la seva línia serà seguida a tot Espanya; tenen el nostre ple recolzament, perquè ho han fet d’una forma realment exemplar amb les màximes garanties», opina Tresserras.

El Parc Samà pertany a la Xarxa europea de jardins històrics, està protegit com Bé d’Interès Cultural i és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on creixen més de 1.500 espècies vegetals.

Per obrir, el parc segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries i del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS.

El parc restringeix l’aforament a 300 persones i es pot visitar amb un recorregut de dos quilòmetres de sentit únic, que discorre per grans avingudes entre vegetació, cosa que permet guardar les distàncies de seguretat. L’aforament es restringeix a 15 persones en el cas d’un hivernacle de plantes tropicals i a l’Aviari de Marianao, amb més de 50 lloros de Centreamèrica.

També s’ha adaptat amb passadissos de dos metres un laberint de blat de moro que difon els Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant un joc de pistes, informa Efe.

Passi gratuït als professionals sanitaris

 L’any passat el parc va rebre 115.000 visitants i el 2020 espera contribuir al posicionament de Cambrils com a destinació turística segura, segons destaca en un comunicat.

Notícies relacionades

El parc informa el visitant abans de la confirmació de reserva o compra d’entrades sobre les mesures de prevenció, que inclouen dispensadors de gel i neteja intensiva.

A més, el Parc Samà ofereix un passi gratuït per a aquest any als professionals sanitaris, en agraïment al seu esforç per contenir la pandèmia.