Desescalada

Els vuit camps de golf de la Costa Brava reinicien l'activitat

El Patronat de Turisme apunta que ofereix avantatges als usuaris, ja que té lloc en espais amplis i a l'aire lliure.

53488577 60

53488577 60

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els vuit camps de golf de la Costa Brava han reiniciat la seva activitat a partir d’aquest dilluns, data en què la regió sanitària de Girona va entrar en fase 1 del pla de desescalada amb motiu de la Covid-19, sempre amb la implementació de mesures de seguretat i higiene, informa Efe.

El Patronat de Turisme Girona Costa Brava apunta que la pràctica d’aquest esport és una de les activitats que, per la seva naturalesa, ofereix avantatges als usuaris, ja que té lloc en espais amplis i a l’aire lliure.

«Afavoreix la salut física i mental, redueix l’estrès i minimitza lesions, facilita el manteniment de la distància interpersonal i es juga en grups molt reduïts», afegeix aquesta institució a través d’un comunicat.

Els camps han adquirit i implementat protocols de seguretat i d’higiene a les seves instal·lacions exteriors, mentre que les cases club continuen tancades fins a nova indicació.

Protocols de seguretat i higiene

La Reial Federació Espanyola de Golf (RFEG), la catalana, l’Associació Espanyola de Camps de Golf, la de cuidadors, la de gerents i la de professionals del sector han fixat els protocols i normatives amb la validació de les autoritats sanitàries.

Les diferents mesures incideixen en aspectes generals a tenir en compte abans, durant i després de jugar, i en altres de relatius a l’ús de les instal·lacions. Destaca la introducció de reserves per internet i per via telefònica, el pagament en línia o amb targeta de crèdit, l’accés directe des del mateix aparcament cinc minuts abans de l’inici de la partida, la desinfecció de cotxes i carros o la prohibició de moure elements de senyalització dels forats.

Els més de seixanta dies d’inactivitat per la crisi sanitària, en plena temporada alta per a aquest esport, han causat al sector pèrdues econòmiques entorn del 80 per cent respecte al mateix període de l’any anterior.

L’Associació de Camps de Golf de la Costa Brava i el club de Màrqueting de Golf del Patronat de Turisme donen a conèixer aquests protocols entre els usuaris a través d’internet i xarxes socials.

Client local i de proximitat

Notícies relacionades

Els camps gironins que reobren les seves instal·lacions exteriors són PGA Catalunya Resort (Caldes de Malavella), Golf Costa Brava (Santa Cristina d’Aro), Golf d’Aro-Mas Nou (Castell-Platja d’Aro), Golf de Pals (Pals), Golf Empordà (Torroella de Montgrí), Golf Resort Peralada (Peralada), i Golf Torremirona (Navata), a més del Par 3 Gualta, en aquesta última localitat.

Actualment, els propietaris i gestors dels camps estan centrats en el client més local i de proximitat i fixen l’horitzó en el client internacional per al moment en què s’aixequin les restriccions de mobilitat i s’obrin les fronteres.