Nova fase de desescalada

Les primeres escapades i plans turístics

El desconfinament per etapes permet que es reactivin les opcions per disfrutar de les vacances a diferents punts de Catalunya

EL PERIÓDICO potencia 'En ruta Catalunya', nova secció que aborda les necessitats del ciutadà i del sector

53365676 60

53365676 60

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Catalunya comença a passar el pont que condueix, pas a pas, cap a una normalitat reinventada. Bona part del territori per fi està en fase 1 del pla de desescalada, mentre que Barcelona i el Baix Montseny hauran d’esperar almenys una setmana per sumar-se el grup. Mentrestant, això sí, es concedeix als seus comerços algunes possibilitats més d’acció de les que tenien fins al moment, complint una sèrie de garanties establertes. Gràcies al sobreesforç de sanitaris i de ciutadans, s’és una miqueta més a prop d’aquesta rutina i d’aquest entorn que tant es troben a faltar. Anhelàvem més protagonisme de familiars, amics i llocs que conviden a sentir-se viu, molt viu, en un moment històric en què els detalls petits i pròxims, durant mesos inabastables, són la brúixola que ens marquen el nord. EL PERIÓDICO, a través del seu projecte En ruta Catalunya, pretén posar-los en relleu, informant sense parar de l’estat del sector turístic català, impulsant-lo i portant-lo fins als lectors, a qui animem a unir-se i participar en la iniciativa.

Aquest diari ja fa setmanes que desplega una oferta informativa que explica com va reinventant-se i empenyent, fins on permeten les circumstàncies, el turisme en un territori ple d’inoblidables amagatalls i secrets. I com tractant de guanyar una altra vegada força el comerç, la gastronomia, la vida cultural, els hostals, la restauració, els ports, l’entreteniment... aquesta iniciativa periodística anirà desescalant, creixent i oferint noves àrees i sorpreses segons es vagi avançant en les fases previstes per al desconfinament, fins a assolir aquest horitzó de nova normalitat, més asèptica, insegura i alliçonadora per la Covid-19, però també més pròxima a les nostres aspiracions. I a les merescudes vacances.

Alguns ja les acaricien. Surfejar d’una fase a una altra, tot i que sigui amb tanta lentitud i de manera asèptica i acurada, va desemmandrint un optimisme que es necessita per intentar remuntar una crisi sanitària primer i econòmica després. Optimisme moderat i realista és el que, segurament, empeny els espanyols enquestats per HomeExchange a respondre que més del 70 per cent apostarà pel turisme local com a opció per al seu estiueig el 2020, ja que es busca seguretat en temps de riscos amb la salut i el pròxim, segons sembla, alleuja certs temors.

Comencen, de fet, a veure’s moviments, més enllà de l’esbós de plans vacacionals, dins de la timidesa de la desescalada. Hi ha diversos informes difosos pel sector aquesta última setmana que adverteixen d’un sobtat increment de reserves en cases rurals en diferents autonomies, segurament animats per mesures que comencen a generalitzar-se, com la possible devolució de la reserva en cas de complicacions sanitàries no desitjades.

Notícies relacionades

A poc a poc. Pas a pas. Fase a fase. Els desitjos i necessitat de descans van obrint pas les nostres ganes de prendre els carrers, amb prudència i sense abaixar la guàrdia, de tornar als nostres llocs de culte per quedar amb un grapat d’amics (pocs i amb distància social, de moment) i d’anar escollint, al mapa, el lloc on somiem escapar en un any inoblidable i amb regust amarg.

El PERIÓDICO aposta per Catalunya, els seus racons i rutes com a destinacions per descomprimir i recuperar forces. I convida els seus lectors a recórrer aquest camí i a participar, a través d’una altra secció essencial i marca d’aquest diari, l’Entre tots, a acompanyar-nos en l’aventura explicant-nos les seves experiències, parlant (o fotografiant) els seus llocs catalans preferits per petits o desconeguts que siguin i donant-nos detalls de quant esforç o quanta il·lusió s’estan deixant per intentar reobrir el seu comerç, el seu hostal, el seu restaurant... el seu projecte de vida.