Procés de desescalada

Les piscines reclamen al Govern poder reobrir des de la fase 1

Els organismes i empreses afectades s'uneixen per demanar que es permeti l'ús de les instal·lacions aquàtiques

53410387 60

53410387 60

1
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

Els professionals del sector de les piscines han instat el Govern a reconsiderar l’obertura de piscines i zones d’aigua en la primera fase de desescalada. Després de la publicació de l’ordre ministerial en què es detalla la relació d’activitats permeses pel Govern en aquelles regions que ja han passat a la fase 1, les associacions i empreses de piscines mostren el seu desacord per l’exclusió explícita de l’ús de les seves instal·lacions.

El conjunt de professionals critica que es permeti fer una gran varietat d’activitats esportives en instal·lacions a l’aire lliure però que s’exclogui explícitament aquelles que es desenvolupin a les piscines.

Instal·lacions segures segons l’OMS i el CSIC

Recentment, tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han afirmat que l’aigua tractada de les piscines és un entorn segur contra la Covid-19, segons han manifestat les empreses del sector en un comunicat.

Per aquesta raó, els afectats reclamen al Govern d’Espanya que a les piscines s’apliquin les mateixes mesures de precaució d’higiene i distància social que s’han exigit a la resta d’instal·lacions esportives.

15 organismes implicats

Notícies relacionades

Les prop de 15 empreses del sector demanen a l’administració que reconsideri l’exclusió de les piscines i zones aquàtiques de la fase 1 de la desescalada i que se’n permeti la reobertura sempre que es compleixin les mesures de prevenció i higiene obligatòries per a la resta dels establiments i activitats autoritzades en aquesta fase de transició cap a la nova normalitat.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar el pla de l’executiu per a la desescalada en 4 fases. En aquest marc, va declarar la reobertura de platges i piscines a partir de la fase tres, a principis de juny, amb les mesures de seguretat pertinents.

Temes:

Desescalada