Guies davant la Covid-19

Albergs i coronavirus: així canviarà la teva estada aquest estiu

El protocol de Sanitat obliga que a la recepció hi hagi desinfectants per a mans, sabates, motxilles i bicicletes

zentauroepp36689226 albergue juvenil200513103033

zentauroepp36689226 albergue juvenil200513103033 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

Els albergs turístics comencen a preparar ja la seva obertura de cara a un estiu inusual, en què tenen moltes probabilitats de triomfar entre els usuaris que buscaran reduir al mínim el cost de l’allotjament. I entre altres mesures per garantir la seguretat contra el coronavirus, els hostes hauran de fer-se el llit en aquells casos en què optin per habitació compartida.  

Aquesta és una de les principals novetats que es recullen en el protocol sanitari elaborat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per al Ministeri de Sanitat per als albergs turístics. Un sector que l’any passat va comptabilitzar 1,07 milions de viatgers i 2,98 milions de pernoctacions, un 2,5% més que el 2018, i en què Catalunya es va perfilar com la destinació favorita, segons les dades de l’INE, que van apuntalar el creixement respecte a dates anteriors dels viatgers no residents.  

¿Hi haurà aforament màxim?

El protocol sanitari estableix que aquest tipus d’establiments hauran de definir els aforaments de cada una de les instal·lacions, des de les habitacions fins a les dutxes passant per les zones comunes, i posteriorment determinar com s’assegurarà el compliment de les mesures preventives i d’higiene.

¿Com és la higiene de les motxilles?

¿Com funciona la recepció?

En qualsevol cas, i igual com en altres establiments hotelers, es recomana el foment del ‘checking online’ i l’‘autochecking’, així com la comunicació via telefònica amb la recepció. 

¿Com es desinfecten les habitacions?

¿Hi haurà distància de seguretat a les habitacions?

En el cas de les habitacions compartides, el protocol assenyala que es disposin els llits respectant les mesures de seguretat i aïllament social, i que «s’ha d’instar els clients a fer-se els llits, així com que no toquin llits o lliteres d’altres clients».

¿Com es controla la roba i les sabates?

Notícies relacionades

Per a això, l’alberg facilitarà al viatger la roba de llit embossada o empaquetada, per garantir així que està neta i evitar-ne la contaminació per possibles clients que hagin arribat anteriorment. A més, proposa habilitar armaris o prestatgeries fora de les habitacions per guardar allà les sabates dels clients.  

¿Com es ventilen les zones comunes?

¿Com s’organitzen les cuines compartides?

¿Es poden consultar les guies i llibres?

De moment, tampoc es podran consultar els llibres o guies que els establiments solen disposar a la recepció per a qualsevol hoste. Seran gestionats per la recepció i s’instarà l’usuari a desinfectar-se les mans abans i després de cada consulta.