Inclusió social i igualtat

La Caixa va destinar 17,3 milions d'euros per a 736 projectes socials el 2019

Es van concedir ajuts a 660 entitats socials d'atenció a persones en risc d'exclusió

L'objectiu se centra a contribuir en la construcció d'una societat més justa, destaca Isidro Fainé

lacaixa

lacaixa

1
Es llegeix en minuts
BeContent

Millorar les condicions de vida d’aquells que més ho necessiten. És una de les prioritats de la Fundació Bancària La Caixa, que va destinar l’any passat 17,3 milions d’euros a 736 projectes socials a través de 660 entitats socials que atenen a persones amb discapacitat, en procés d’envelliment o en situació de dependència o malaltia; a individus en risc d’exclusió social, amb especial atenció a menors i als seus familiars, a immigrants... 

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidro Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d’oportunitats com els dos eixos fonamentals del conjunt de projectes impulsats per l’entitat. «Són dos objectius clau per a la construcció d’una societat més justa, als quals contribuïm cada any de manera ferma i decidida amb les entitats socials», ha explicat.

Convocatòries 2020

La Caixa reedita el seu compromís amb el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2020, la primera convocatòria del qual, Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a l’Envelliment, a la Discapacitat i a la Malaltia, ja s’ha obert, amb un pressupost que arriba als 4,5 milions d’euros. Els següents ajuts es convocaran en tres terminis: el 10 de febrer s’obrirà el termini per a les sol·licituds de les convocatòries de Lluita contra la Pobresa Infantil i l’Exclusió Social, i Acció Social en l’Àmbit Rural; el 30 de març, el de Vivendes Temporals per a la Inclusió Social i el d’Inserció Sociolaboral, i l’11 de maig s’obrirà el d’Interculturalitat i Acció Social. Les entitats interessades poden consultar les bases i el calendari de sol·licituds des de la seva pàgina web.

Notícies relacionades

D’altra banda, la setena edició dels Premis La Caixa a l’Innovació Social, concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió.

Deu premis de 15.000 euros que suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes seleccionats.

Temes:

Igualtat