Pactes postelectorals

Esquerra obre les negociacions per formar Govern amb una primera trobada amb la CUP

  • Republicans i anticapitalistes intercanvien punts de vista sobre els resultats electorals i els pròxims escenaris

aragonesok

aragonesok

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Esquerra i la CUP han celebrat aquest dimecres una primera trobada presencial al Parlament per abordar els pactes per formar Govern després de les eleccions catalanes del 14 de febrer. En un comunicat, les dues formacions han mostrat voluntat de continuar dialogant la setmana que ve, ja que la reunió d’aquesta jornada ha sigut un primer contacte.

Els anticapitalistes asseguren que han realitzat un «intercanvi de punts de vista sobre els resultats electorals i els possibles escenaris a curt, mitjà i llarg termini», constatant que el resultat de les urnes «evidencien una voluntat clara de la població d’un gir cap a l’esquerra i d’un avenç cap a la república catalana».

En el comunicat republicà, molt semblant al dels anticapitalistes, ERC emmarca la reunió com «la primera trobada per obrir les vies de la negociació» que ha servit «per prendre la temperatura a les relacions entre les dues forces i per establir les primeres bases per a la futura negociació».

Notícies relacionades

La CUP, paral·lelament, ha posat en marxa diverses reunions amb entitats socials per recollir propostes i diu que espera reunir-se aviat amb En Comú Podem i Junts per Catalunya.

Per part d’ERC hi ha acudit Marta Vilalta, Josep María Jové, Laura Vilagrà i Sergi Sabria i, per part de la CUP, Carles Riera, Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavier Pellicer.