Cita amb les urnes a Catalunya

La pluja frena l’afluència de votants de primera hora a Barcelona

  • El Meteocat preveu una jornada de fred, núvols i lleus precipitacions

1
Es llegeix en minuts

La pluja que cau a la ciutat de Barcelona ha frenat l’afluència d’electors als col·legis electorals, i en pocs locals s’han format cues per votar a primera hora. Les prediccions meteorològiques indiquen que aquest diumenge serà un dia fred i plujós, sobretot al litoral i prelitoral de Catalunya.

El temps hivernal acompanyarà la jornada de les eleccions al Parlament a Catalunya, segons els pronòstics del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Un front fred farà baixar les temperatures, especialment les màximes, que seran acusadament més baixes, excepte al vessant nord del Pirineu, on es mantindran semblants a les d’aquest dissabte. Així mateix, s’esperen precipitacions febles o localment moderades en qualsevol punt de Catalunya, però sobretot al litoral i el prelitoral.

Notícies relacionades

En general, s’acumularan quantitats de pluja escassa i localment poc abundants a l’extrem sud i al prelitoral nord, mentre que la cota de neu se situarà entorn dels 800 metres al nord-est, al voltant dels 1.400 metres al sud i entre 1.000 i 1.200 metres a la resta del territori.

El vent bufarà de component sud i est, entre fluix i moderat, i hi haurà molt mala mar a la Costa Brava.