El PDECat, fora del Parlament: els hereus de Convergència no arriben al 3% dels vots

El PDECat, fora del Parlament: els hereus de Convergència no arriben al 3% dels vots
Es llegeix en minuts

Convergència ha desaparegut formalment aquest diumenge del Parlament de Catalunya. El PDECat, els hereus directes de l’abans partit hegemònic català, no han aconseguit prou vots per obtenir representació a la cambra catalana. La llista encapçalada per l’exconsellera d’Empresa Àngels Chacón ha obtingut poc 74.000 vots entre les quatre demarcacions, sense arribar a obtenir els suficients per aconseguir treure diputats en cap.

Et pot interesar

Serà la primera legislatura, des d’aquest 20 de març del 1980, en què Jordi Pujol accedia a la presidència de la Generalitat en els primers comicis des de la Segona República, que Convergència no s’assegui a l’hemicicle. L’espai polític que ha aixecat com a presidents Pujol, Artur Mas, Carles Puigdemont i finalment Quim Torra estarà representat per Junts, que va certificar la seva separació fa mesos del PDECat.

Com li va passar a Unió Democràtica el 2015, quan va partir peres amb Convergència i va liquidar les sigles ‘CiU’, el PDECat no ha sortit ben parat de la seva ruptura amb Puigdemont. El projecte liderat per Chacón s’ha quedat a les portes del 3% mínim dels vots per poder treure representació. La seva candidatura, que aspirava a capitalitzar el seny i la complicitat amb els sectors empresarials, no ha calat entre l’electorat. El recolzament de l’expresident Artur Mas, que finalment es va quedar al PDECat i no es va afegir a Junts, no ha sigut suficient tampoc per donar aquest impuls per arribar al 3% dels vots.

Temes:

PDECat