El PDECat, fora del Parlament: els hereus de Convergència no arriben al 3% dels vots

El PDECat, fora del Parlament: els hereus de Convergència no arriben al 3% dels vots
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Convergència ha desaparegut formalment aquest diumenge del Parlament de Catalunya. El PDECat, els hereus directes de l’abans partit hegemònic català, no han aconseguit prou vots per obtenir representació a la cambra catalana. La llista encapçalada per l’exconsellera d’Empresa Àngels Chacón ha obtingut poc 74.000 vots entre les quatre demarcacions, sense arribar a obtenir els suficients per aconseguir treure diputats en cap.

Notícies relacionades

Serà la primera legislatura, des d’aquest 20 de març del 1980, en què Jordi Pujol accedia a la presidència de la Generalitat en els primers comicis des de la Segona República, que Convergència no s’assegui a l’hemicicle. L’espai polític que ha aixecat com a presidents Pujol, Artur Mas, Carles Puigdemont i finalment Quim Torra estarà representat per Junts, que va certificar la seva separació fa mesos del PDECat.

Com li va passar a Unió Democràtica el 2015, quan va partir peres amb Convergència i va liquidar les sigles ‘CiU’, el PDECat no ha sortit ben parat de la seva ruptura amb Puigdemont. El projecte liderat per Chacón s’ha quedat a les portes del 3% mínim dels vots per poder treure representació. La seva candidatura, que aspirava a capitalitzar el seny i la complicitat amb els sectors empresarials, no ha calat entre l’electorat. El recolzament de l’expresident Artur Mas, que finalment es va quedar al PDECat i no es va afegir a Junts, no ha sigut suficient tampoc per donar aquest impuls per arribar al 3% dels vots.

Temes:

PDECat